Bahçeli, Samsun için tek liste istedi!

Bahçeli, Samsun için tek liste istedi!

Milliyetçi Hareket Partisi birçok ilde olduğu gibi Samsun'da da kongre hazırlığı sürecine girdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerçekleştirilecek il kongrelerinde tek liste ile seçime gidilmesini istediği ve mevcut başkanlarla yola devam kararını onayladığı belirtiliyor.

Bilindiği gibi genel seçimler sürecinde 31 il başkanı milletvekili adayı olabilmek için il başkanlığı görevlerinden istifa etmiş, bunun üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından, seçim süreci ile birlikte il başkanlıklarından ayrılan isimlerin yerlerine yeni isimler atanmıştı. Samsun'da İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Milletvekili Adayı olmak için İstifa etmiş ve yerine Osman Kandıra getirilmişti.

Kamuoyuna henüz açıklanmayan seçim takvimine göre il başkanlık seçimlerinin Eylül ayı ile Ekim ayı içerisinde yapılmasının planlandığı belirtiliyor. Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin onayı ile kongrelere tek liste halinde gitme kararı alınan MHP'de İl Başkanı Osman Kandıra ile yola devam edileceği belirtiliyor. Atama ile gelen Osman Kandıra'nın, Eylül veya Ekim ayında yapılacak kongrenin ardından seçilmiş başkan olarak görevini sürdüreceği ifade ediliyor.