Samsun'da ilçelerde ekmeğe yüzde 40 zam!

Samsun'da ilçelerde ekmeğe yüzde 40 zam!

Seçim sonrasında vergi zamları, akaryakıt zamları ve dolar kurundaki önlenemez artış halkın temel gıda maddesi olan ekmeğe olan erişimi de etkileyecek!. İlçeler için zam miktarının belirlendiği Samsun'da ekmeğe yapılacak olan zam eli kulağında. Vatandaş merkez için yapılacak zammın miktarının ne kadar olacağını merak ediyor.

Günlerdir zamları konuşan kamuoyunun en merak ettiği konuların başında gelen ekmek zammın ne kadar olacağına yönelik beklentiler son buluyor. Samsun'da ilçeler için ekmek zammı oranı belirlendi. Ancak, vatandaşların büyük bir bölümü Samsun merkezde ekmeğe gelecek olan zammın ne kadar olacağını merak ediyor.

İlçelerde Ekmeğe yüzde 40 zam! Artık 200 gram ekmek 7 TL olacak!

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, artan maliyetler ve ülkedeki ekonomik dalgalanmalar nedeniyle Samsun'da ekmek fiyat tarifesinin yeniden belirlenmesi durumunun ortaya çıktığını söyledi. Güler, Samsun'un ilçelerinde 200 gram ekmek için belirlenen zam miktarının, yüzde 40 olduğunu açıklayan Başkan Hacı Eyüp Güler, Samsun merkezi için belirlenecek miktarın ise UKOME tarafından birkaç gün içende belirleneceğini söyledi.

Samsun'da ilçelerde ekmeğe yüzde 40 zam!

Maliyetler artışları zammın gerekçesi!

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, "Halkımız için önemli bir gıda maddesi olan ekmeğin fiyatının yine halkımız için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Son yapılan zamlar, vergi zamları ve dolar kurundaki artışlara akaryakıta gelen yüksek miktarlardaki zamların da eklenmesiyle birlikte, ekmek fiyatlarına zam kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

Başkan Güler, Samsun merkez için ise ekmeğe yapılacak zammın eli kulağında olduğunu ve bugün yarın UKOME tarafından belirleneceğini de sözlerine ekledi.

Samsun'da ilçelerde ekmeğe yüzde 40 zam!

Türkiye en çok ekmek tüketen birkaç ülkeden biri!

Halkımızın temel besini ekmek, günlük alınan enerjinin ortalama % 45'ini, proteinin % 47'sini sağlıyor. Ekmek iyi bir enerji kaynağı olduğu kadar, insan beslenmesinde esas olan protein, B vitaminleri ve minerallerin çoğunluğunu enerji değerine oranlı şekilde içeriyor.

Ekmek bizde olduğu kadar tüm toplumlarda da tüketilen bir besin maddesi. Kimisi için daha az önemli kimisi için ise daha çok. Türkiye dünyada en çok ekmek tüketen birkaç ülkeden biri.

Hatta halkımızın temel ve vazgeçilmez besin maddesi ekmeğe yüklenen değer o kadar büyüktür ki atasözleri ve deyişlere de bu yansımıştır. "Ekmek parası", "ekmek aslanın ağzında", "ekmeğini taştan çıkarmak",  "umut fakirin ekmeğidir" herkesin dilinde olan ilk akla gelenlerdir. O kadar ki, ekmek bizim kültürümüzde ana yiyecek kabul edilir ve yanında yenilen her türlü besin ise katık olarak kabül edilir.

ÖZEL HABER -SAMSUNSONHABER