Samsun eski Milletvekiline kumpas kuran polise 26 yıl ceza

Samsun eski Milletvekiline kumpas kuran polise 26 yıl ceza

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevliyken KHK ile ihraç edilen FETÖ'cü komiser yardımcısı Abdül Köksal, yargılandığı Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'terör örgütü üyesi olmak, özel hayatın gizliliği ile konut dokunulmazlığını ihlal etmekten' 26 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı.

KHK ile ihraç edilen FETÖ'cü komiser yardımcısı Abdül Köksal'ın İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görev yaparken; CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır'ın da içinde bulunduğu MHP'li milletvekillerinin uygunsuz görüntülerinin çekilmesini sağladığı, bazı görüntülerin internet ortamına sızdırılarak, özel hayatlarının gizliliğini ihlal ettiği, yasadışı dinleme yaptığı ifade edildi.

Tutuklu yargılanırken hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Abdül Köksal'ın devletin istihbarat faaliyetleri kapsamında görevlerinin sağladığı nüfuz ve gücü kanuna aykırı kullanarak İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Şanlıurfa, Sakarya, Edirne ve son olarak Kırklareli'nde yasadışı dinleme yaptığı belirlendi.

FETÖ'cü Köksal'ın Ergenekon, PKK, DHKP-C başta olmak üzere suç örgütleriyle ilgisi olmayan, toplumda ve kamuoyunda tanınan, belirli ekonomik güce sahip kişiler ile hakim, savcı, emniyet görevlileri, üst düzey kamu görevlileri hakkında, sanki suç örgütleriyle ilişkileri varmış gibi şablon gerekçeler sunarak dinleme yaptığı bildirildi.

Sanığın MHP'li milletvekillerinin de ikametlerine gizlice çilingir yardımıyla girip elektrik buat kapaklarının içine ses ve görüntü cihazı yerleştirip kayıt aldığını belirti.

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİNİN EVİNE BÖCEK

Sanığın sahte oluşturulan belgelerle mahkemeden aldıkları dinleme kararlarıyla özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği ifade edildi. Sanık Abdül Köksal'ın, Fetullah Gülen'in eşcinsel olduğuna yönelik bir kitap yazarken ortadan kaybolan ve cesedi domuz bağıyla öldürülmüş halde denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç'in evine de yerleşerek, bilgisayarındaki verileri gasp ettiği, eve böcek yerleştirdiği bildirildi.

Polis Köksal'ın, Fetullah Gülen tarafından oluşturulan emniyet içindeki yapılanma içinde yer aldığı, yargı, siyaset, iş dünyası, emniyet mensupları ve üst düzey bürokratların baskı altına alınarak etkisiz hale getirilmeleri, örgütün emir ve talimatlarına boyun eğmeleri için sanki terör örgütleriyle ilişkileri varmış gibi yasadışı biçimde telefonlarını dinlediği kaydedildi.

Mahkeme sanığı silahlı terör örgütü üyesi olmak, kişisel verileri hukuka aykırı elde etmek, özel hayatı ve konut dokunulmazlığını ihlal etmek suçlarından 26 yıl 9 ay hapisle cezalandırıp, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.