Doğal gaz faturaları kabaracak: ÖTV zammı ile üç katına çıktı

Doğal gaz faturaları kabaracak: ÖTV zammı ile üç katına çıktı

Cumhurbaşkanı kararı ile gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerine ÖTV zammı geldi. ÖTV tutarları, benzinde ve motorinde 5 lira, LPG'de 4 lira artış olarak belirlenirken Vergi Uzmanı Ozan Bingöl konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV'nin üç katına çıkarıldığını söyledi.

 Bingöl, doğal gazda KDV oranının geçtiğimiz günlerde yüzde 20'ye çıktığını hatırlattı.


Yeni ekonomi yönetimiyle beraber yeni politikalar gündeme gelirken vatandaşlar hızla zam yağmuruna tutuldu. Önce yüzde 8 ve 18 olarak uygulanan KDV oranları yüzde 10 ve 20 olarak artırılırken kalem kalem her ürünün fiyatı zamlandı.

Dün ise Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla gaz, yağ ve akaryakıtta ÖTV tutarları arttı. Buna göre ÖTV tutarları, benzinde ve motorinde 5 lira, LPG'de 4 lira artış olarak belirlendi.

DOĞAL GAZDA DA ÖTV ARTIRIMI

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunurken konutlarda kullanılan doğal gaza da ÖTV'nin uğradığını açıkladı.

Bingöl paylaşımında "Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

KDV ORANI YÜZDE 20 OLMUŞTU

Bingöl'ün paylaşımı şu şekilde:

Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır.

Sm3'te 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL'ye yükseltilmiştir!

Ayrıca geçtiğimiz günlerde doğal gazdaki KDV oranı da yüzde 20 olmuştu.