Vali Yiğitbaşı: '15 Temmuz tarihin en alçak saldırılarından biri'

Vali Yiğitbaşı: '15 Temmuz tarihin en alçak saldırılarından biri'

Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, 15 Temmuz'un tarihin en alçak saldırılarından birisi olduğunu ifade ederek, 'Bu 15 Temmuz anma etkinliklerinde bir yandan hüzünlüyüz ancak bir yandan da farklı duygular içerisindeyiz. Bu milletin, böylesine aziz, necip ve cesur bir ferdi olmaktan gururlu ve onurluyuz' dedi.



Afyonkarahisar Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine protokol üyeleri ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı. Etkinlikler mehteran takımının gösterisiyle başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularınca Ordu Bulvarı'ndan başlanan sancak koşusuyla getirilen Türk bayrağı, Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'na teslim edildi. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından tüm şehitlere dua edildi.

Vali Yiğitbaşı, etkinlikte yaptığı konuşmada, tarihin en alçak saldırılarından birine 7 yıl önce şahit olunduğunu aktaran Yiğitbaşı, 'Bu 15 Temmuz anma etkinliklerinde bir yandan hüzünlüyüz ancak bir yandan da farklı duygular içerisindeyiz. Bu milletin, böylesine aziz, necip ve cesur bir ferdi olmaktan gururlu ve onurluyuz. 15 Temmuz'u andıkça bu duyguları yeniden yaşamış oluyoruz' dedi.
Program konuşmaların ardından okunan şiirler ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.