15 Temmuz Şehitleri için Kozan tek yürek oldu

15 Temmuz Şehitleri için Kozan tek yürek oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe kalkışmasının 7. yıl dönümünde Kozanlılar 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde bir araya gelerek sokaklarda Türk bayrakları ile yürüdü.



Kozan'da gerçekleşen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Kozan kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleşen programa Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce vatandaşın katılımı ile mehteran takımı eşliğinde düzenlenen bayrak yürüyüşü ile şehitler anıldı. Yürüyüşte Türk bayağı açan gençler tekbirlerle yürürken 320 hatim indirildi ve dualar okundu. Türk Büyükleri Parkı'nda son bulan yürüyüş sonrası 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında verilen mücadelenin anlatıldığı fotoğraf sergisi gezildi, öğrenciler vatan şiirlerini okudu.

Gecede konuşan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, 7 yıl önce yaşadıkları hain darbe kalkışmasında yaşadıklarını aktarırken tarihten örnekler vererek Türk milletinin mücadeleci ve darbecilere karşı dik duruşuna dikkat çekti.
Kozan Kaymakamı Bahattin Alparslanköylü ise hain terör örgütünün hainliklerine şahit olduklarını ve tüm vatandaşların demokrasiye canı pahasına sahip çıktıklarını aktardı. Vatan hainlerinin, asker polisine acımadan kurşun sıktığını aktaran Kaymakam Arslanköylü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile Trük milletinin tankların önünde canı ve vatanı pahasına nasıl ölümü göze aldığını aktararak kahramanlık mücadelesine değindi.
Konuşmaların ardından 7 yıl önce yaşanan darbe kalkışmasında yaşanan vatanı koruma mücadelesinin aktarıldığı belgesel izlendi. Vatanın birlik ve bütünlüğü için dualar edildi.