MKE fabrikasındaki patlamada şehit düşen babasının hayalini gerçekleştirdi, üniversiteyi dereceyle bitirdi

MKE fabrikasındaki patlamada şehit düşen babasının hayalini gerçekleştirdi, üniversiteyi dereceyle bitirdi

Ankara'da MKE fabrikasında yaşanan patlamada şehit düşen Mehmet Kutlu'nun kızı Burcu Kutlu, Kastamonu Üniversitesini üçüncülükle bitirerek mezun oldu. Mezuniyet törenine katılmak isteyen babasının hayalini gerçekleştirdiğini belirten Burcu Kutlu, 'Babam beni her yerde görüyor, onun hayalini gerçekleştirdim' dedi.


Ankara'nın Elmadağ ilçesinde Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada şehit düşen Mehmet Kutlu'nun tabutuna sarılarak göz yaşı döken ve tüm Türkiye'yi yasa boğan Burcu Kutlu, babasının hayalini gerçekleştirerek eğitim gördüğü Kastamonu Üniversite'sinden dereceyle mezun oldu. Hayali kızının mezuniyet törenine katılmak olan Mehmet Kutluca'nın ailesi, Burcu Kutluca'yı mezuniyet töreninde yalnız bırakmadı. Kastamonu Üniversitesinden mezun olan kızlarının mezuniyet törenine katıldı. Mezuniyet törenine MKE Genel Müdürü İlhami Keleş de katıldı. Keleş, fabrikadaki patlamada şehit düşen Mehmet Kutlu'nın Kastamonu Üniversitesini üçüncülükle ve Eğitim Fakültesini de ikincilikle bitiren Burcu Kutlu'ya, babasının MKE'de çalışan mesai arkadaşları adına plaket takdim etti.

'Babamın hayalini gerçekleştirmek için mezuniyet törenine katılmak için Kastamonu'ya geldim'
Babasının hayalini gerçekleştirerek mezun olduğunu belirten Burcu Kutlu, 'Bugünkü mezuniyet töreni onun en büyük hayaliydi, ben de onun hayalini gerçekleştirmek için bugün buraya geldim. Onun beni her yerde gördüğünü biliyorum. Onu çok seviyorum. O her zaman benimle ve her zaman bizimle kalacak. Seni çok seviyorum babacığım' dedi.
Babasının çok istediği sınıf öğretmenliğini yapacağını ve iyi bir öğretmen olacağını dile getiren Kutlu, 'Onun kızı olduğu için çok gurur duyuyorum. Onu çok seviyorum, o her zaman bizimle' diye konuştu.