Samsunlular Dikkat! Meteoroloji uyarı yaptı!

Samsunlular Dikkat! Meteoroloji uyarı yaptı!

Meteoroloji Samsun için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı yaptı. Samsunlular dikkat kesildi.

Önceki ay üst üste iki sel felaketi yaşayan Samsun, bu selin ardından yapılan kuvvetli yağış uyarıları karşısında tedirginliğini üzerinden atamıyor ve dikkat kesiliyor.

Meteoroloji yaptığı uyarıda; bugün öğle saatlerinden itibaren Samsun, Ordu ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağışların meydana gelebileceğini duyurdu.

Meteoroloji'nin yaptığı uyarı şu şekilde:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Samsun, Ordu ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m²); gece saatlerinden itibaren ise Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli ve aşırı (100 kg/m² ve üzeri) olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek; sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Orta Karadeniz'de (Kastamonu-Sinop-Samsun-Ordu) rüzgarın öğle saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü (09.07.2023) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.