Tarsus İdman Yurdu özüne dönecek

Tarsus İdman Yurdu özüne dönecek

Yeni sezonda TFF 3. Lig 1. Grup'ta mücadele edecek olan Tarsus İdman Yurdu'nda Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, takımı düştüğü yerden hep birlikte kaldıracaklarını söyledi.


Tarsus İdman Yurdu'nun kuruluşunun 100. yılında bazı yanlış transferler ve önceki dönemdeki yanlış yönetimlerden dolayı takımın küme düştüğünü, hala bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, açıklamalarda bulundu. Kavalcı, '101. yılımızda tüm olumsuzlukları üzerimizden atarak ve yeniden yapılanarak TFF 3. Lig'de iyi bir yer tutmaya çalışacağız. Şu an transfer tahtamız maddi sıkıntılar yüzünden kapalı. Biz de federasyonun yeni uygulaması ile 18-19 amatör oyuncuyu kadromuza alıyoruz. Bu bizim için bir şans. Transfer tahtası açıldığında da takıma ağabeylik yapacak birkaç oyuncu daha alabiliriz. Ama şu an tahta kapalı ve biz BAL ile Süper Amatör Lig'de kendini kanıtlamış gelecek vadeden, TİY arması için çalışacak, ihanet etmeyecek yıldız adayı oyuncuları kadromuzda topluyoruz. Teknik direktör olarak bölgemizin tanınmış ve başarılı hocalarından İbrahim İnan ile anlaştık. Bu sezon yer alacağımız 3. Lig'de kalıcı olmak, sonraki sezonlarda ise elimizdeki kadronun daha iyi değerlendirilip takviye edilmesiyle gelecek sezon şampiyonluğa oynamak istiyoruz' dedi.
Başkan Kavalcı, artık milyon liralık transferlerin geride kaldığını, mütevazi bir bütçe ile geleceği parlak, istikbal vadeden oyuncuları kadrolarına kattıklarını aktararak, 'Şu an 18 oyuncu aldık. Bir iki oyuncu daha alabiliriz. Bu oyuncularımızı gelecek hafta Nevşehir'de kampa alacağız. İki etapta yapılacak kamp ile ve hazırlık maçlarıyla lige hazır olacağız' diye konuştu.
Başkan Kavalcı, yeni sezonda TİY'in maçlarını kendi stadı olan Kocamaz Stadı'nda oynayacağını ve bunun için tesislerin hazırlandığını söyledi. Kavalcı, 'Kocamaz Stadı'na 300 tane reklam panosu koyacağız. Reklam geliri ile en azından deplasman giderleri ve personel giderlerini karşılayacağız. Bu hususta şirketlerden kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz' şeklinde konuştu.
Kulübün eski yönetimlerinin yaptığı borçların ödenmesi için arayış içinde olduklarını, kulübün kişi ve kuruluşlara şu an 32 milyon TL borcu bulunduğunu hatırlatan Kavalcı, 'TİY A.Ş. adı altında şirketleşeceğiz ve ayağımızı yorganımıza göre uzatıp geleceğe güvenle bakacağız. Bunun için tüm STK'lardan, belediye başkanından, iş adamlarından ve basından, kısaca sporsever herkesten yardım ve destek bekliyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.