Samsun'da mezarlıklarda arefe günü yoğunluğu

Samsun'da mezarlıklarda arefe günü yoğunluğu

Samsun'da Kurban Bayramı arefesinde mezarlıklar kabir ziyareti yapan vatandaşlarla dolup taştı. Kimi yitirdiği evladını, kimi annesini, babasını, kimi bir yakınını, kimi de şehit olmuş evladını ziyarete geldi.

Kurban Bayramı arefesinde Samsun'daki Asri Mezarlığı, en yoğun günlerinden birini daha yaşadı.

Sabah erken saatlerde başlayan mezar ziyareti gün boyu devam ederken, yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen birçok vatandaş, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup dualar ettiler.

Kabir ziyaretine gelen vatandaşlardan kimi kabir başlarında Yasin-i Şerif okurken, bazı vatandaşlar kabirlerin etrafında temizlik yaparak mezarlıkların bakımını yaptılar. Kabir ziyaretinde kimi vatandaşların yakınlarını kaybetmenin verdiği hüzünle gözyaşlarını tutamadığı dikkat çekti.

Arefe günü dolayısıyla Samsun Asri Mezarlığı'nda anons sistemiyle Kur'an-ı Kerim okunurken, akraba veya yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar duygu dolu bir gün yaşadılar.

Arefe günü dolayısıyla başta anne ve babası olmak üzere vefat etmiş olan tüm yakınlarının kabirlerini ziyarete geldiklerini belirten vatandaşlar, "Hüzünlü bir bayramı daha yaşıyoruz. İsterdik ki şu kısacık dünyada sevdiklerimizle hep birlikte yaşayalım. Ama bu mümkün değil. Hayat, acısıyla, tatlısıyla, hüznüyle, kaybıyla, yalnızlığı, hasreti ve mutluluğu ile bizim için" dedi.

SAMSUNSONHABER -ÖZEL HABER