Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca sert ve iddialı konuştu

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, Eskişehirspor'un Olağan Mali Genel Kurulu'nda söz aldı. Kürsüye çıkan Koca önemli açıklamalara imza attı.

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca kürsüye çıkıp söz alır almaz İYİ Parti Eskişehir Mİlletvekili ve Eskişehirspor eski başkanlarından Nebi Hatipoğlu'nun kendilerine yönelttiği eleştirilere sert bir karşılık verdi. Koca "Sayın vekilimiz bizlere burada bazı eleştiriler yöneltti, bizimle ilgili bazı şeyler söyledi ama ondan sonra da maalesef bizi dilemeden gitti." dedi.

Konuşmasına devam eden Erkan Koca, Nebi Hatipoğlu'nun "Eskişehirspor yönetiminin açıklamalarını basından duyuyoruz." sözlerini eleştirdi. Koca " Sayın Hatipoğlu bundan sonra da bizim açıklamalarımızı basın üzerinden duymaya devam edecek. Çünkü kendisi burada değil, burada olsaydı da biz de kendisine gerekli cevapları verebilseydik. Bizi basından takip etmeye devam etsin." diyerek Hatipoğlu'na sitem etti. Ayrıca salonda kalmaya devam eden CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan'a da teşekkür etti.

Erkan Koca İbrahim Arslan'dan istekte bulundu

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan'dan Eskişehirspor ile Eskişehir'in merkez belediyeleri ve yerel yönetimleri arasında köprü olması ricasında bulundu. Erkan Koca ayrıca Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen'in hukuken belediyelerin profesyonel spor kulüplerine destek vermesi mümkün değil diyerek Eskişehirspor'a destek olmama durumunun önünden önemli bir engelin kalktığını dile getirdi. Bölgesel Amatör Lig'e düşen Eskişehirspor'un artık amatör bir kulüp olduğunu söyleyen Koca, Büyükerşen'den destek istedi.

"Nebi Hatipoğlu ile seçim öncesinde de sonrasında da görüştük."

Erkan Koca; "Nebi Başkan bizimle öyle bir konuştu ki tüm borcu sanki ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım yaptı. Kendisi burada olsa yüzüne de söylerdim." diyerek Nebi Hatipoğlu'na bu konuda da sitem etti. Nebi Hatipoğlu kuruldaki konuşmasında bu yönetimi tenzih ediyorum, bu yönetime değil tüm sözlerim dese de Erkan Koca ve yönetimini eleştirmişti.

Erkan Koca, Nebi Hatipoğluna ve onun nezdinde tüm Eskişehirsporlulara "Bu borcu biz yapmadık. Biz 5 aydır buradayız ve 5 aydır ortaya çıkan mali tabloları sizlerle açık şekilde paylaştık." dedi. Borçların eski yönetmler tarafından yapıldığını dile getiren Koca mevcut yönetim kurulunu savundu.

Erkan Koca, Nebi Hatipoğlu ile aralarında geçen destek konuşması ile ilgili detayları da kamuoyuna aktardı. Konuşma esnasında yanında yönetici arkadaşlarının da olduğunu dile getiren Koca; " Nebi Başkan genel seçim öncesinde basın mensuplarına 'Eskieşhirspor'u Süper Lig'e çıkaracağız, hemen çıkaracağız. Bunu yapmam için gerekirse cebimden harcarım.' şeklinde konuştu. Biz de bu toplantıyı takip ettik ve dediklerini yaparsa çok mutlu olacağımızı söyledik. Kendisini telefonla aradım ve dedim ki Sayın Milletvekilim Eskişehirspor ile ilgili bir yeni başkan veya yönetim kurulu tasarrufunuz var mıdır? Yönetimi güçlendirme projeniz var bizim yönetimimize verebileceğiniz arkadaşlarınız var mı? Bu soruların hepsine 'yok' diye cevap verdi. Son olarak bize ne şekilde nasıl bir destek verebilirsiniz dedim. 'Yakın zamanda herhangi bir destek veremem.' dedi. Günlük ihtiyaçlarda bir desteğinin olamayacağını söyledi ve tüm borç kapanırsa destek vereceğini söyledi. Ondan Allah razı olsun burada "imar projesi" gerçekleşirse kendi tarlasını Eskişehirspor'a hibe etmeyi kabul etti. Bu projenin gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Konuşmasına mevcut yönetimin faaliyetlerine gelen olumlu olumsuz eleştiriler üzerinden devam eden Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, herkesin görüşlerini söyleme hakkı olduğuna vurgu yaptı. Gelecek eleştirilere de açığız mesajını verdi. Soru sormak isteyen herkes sorusunu sorabilir dedi.

Nebi Hatipoğlu'nun kürsü konuşmasında çizdiği başkan profilini de sert şekilde eleştiren Erkan Koca Eskişehirspor nasıl bir durumdayken yönetime geldiklerini detaylıca kamuoyuna aktardı. Transfer açılmasına rağmen neden başarısız olunduğunu anlattı. Ayrıca transfer açılırken ödenen borçlara ve çözülen dosyalara değindi.

Erkan Koca: "Trabzonspor dosyasını kapatabileceeğimize kimse inanmadı!"

Erkan Koca: " Bu şehrin iş adamları borçlar ödenirken taraftar kadar destek sağlamadı. Ama çıkıp hala konuşuyorlar. Trabzonspor bizleri yıllarca aşağılarken bu şehrin ileri gelenleri neredeydi? Biz transferi açarken milyonlarca borç öderken ses çıkarmadılar. Sportif başarısızlık gelince ise her eleştiriyi rahatça yöneltiyorlar. Bu güne kadar neredeydiniz?" dedi.

Mevcut futbolcu kadrosunun kalan ödemelerini yapacaklarını dile getiren Koca Eskişehirspor'a borç bırakmayacağız ve borçlu yönetimler kervanına katılmayacağız minvalinde açıklamalar da yaptı. Geçmiş yönetimlerin Eskişehirspor'un özkaynaklarını nasıl kötü kullandığını da açıkladı. Biz özkaynakları çok daha verimli kullanacağız şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Erkan Koca; "Nebi Hatipoğlu bakan Eskişehirspor'a 25 milyon verecek dedi. Ama öyle bir durum söz konusu değil. Direkt gelen bir para yok, yarın insanlar kulübün önüne gelecek 25 milyın var diye. Böyle bir para yok, bakan bey bizi sponsorlara yöneltti. Yarın gidip sponsorlar ile görüşeceğim. diyerek bu konuya da açıklık getirdi.

Erkan Koca: "Eskişehirspor BAL'dan çıkacak!"

Ne olursa olsun Eskişehirspor'u BAL'dan çıkaracak olduklarını dile getiren Erkan Koca bunun gerçekleşmesi için de ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Eskişehir'in yerelden destek alamadığından yakınan Erkan Koca sponsorluk için şehir dışından arayışlara girmek zorunda kaldıklarını da kamuoyuna aktardı.

Eti ve sponsorluk konusuna da değinen Koca: "Eti'den yalnızca 300 bin TL alacaktık. Ocak ayına kadar Eti parayı yollamadı. Zihni Çalışkan ve Vali Erol Ayyıldız araya girdi ödenecek para 1 milyon TL oldu. Fakat Eti'den parayı alabilmek futbolculara verebilmek için bizzat mücadele ettik. Eti'nin büyük rakamlar verdiği yok ancak; Eti markasının orada kalması için mücadele ettik. O da bu şehrin bir markası ve değeri ama sonuç buralara geldi. Yine de Eti'den Allah razı olsun yıllardır bize destek verdi." diyerek sözlerine son verdi.

Bu haberEskişehir haber 26 sitesinden izinli olarak alıntılanmıştır.

Haber: Buğrahan Doğangil