Samsun'da DSİ yönetimi isteyerek mi bunu yapıyor?

Samsun'da DSİ yönetimi isteyerek mi bunu yapıyor?

Samsun'da türlü bahanelerle kapalı tutulduğu ileriye sürülün Spor Salonu gündem oldu. DSİ yönetiminin 3 yıldır Spor Salonu'nu burada hizmet veren spor kulüben karşı tutumu nedeniyle isteyerek kapalı tuttuğu ve bunun için çeşitli bahaneler ürettiği iddia ediliyor!

Bugüne kadar yüzlerce milli sporcunun yetiştiği salonda 3 yıldır antrenmanlar yapılmıyor. Tadilat nedeniyle kapalı tutulduğu belirtilen salonun ise hizmet vermesi için hiçbir sorununun olmadığı belirtiliyor. Devlet Su İşleri yönetimi 3 yıldır spor salonunu spor kulübüne karşı tutumu nedeniyle mi kapalı tutuyor?

Basketbol, Voleybol ve Judo gibi birçok salonun bulunduğu Atakum DSİ Spor Salonu kompleksi geçen 3 yılda adeta kaderine terkedildi. Kimse ne olacağını bilmiyor. Devlet Su İşleri Yönetiminin, Samsun DSİ Spor Kulübü'ne karşı tutumu nedeniyle Atakum Devlet Su İşleri yerleşkesinde bulunan bugüne kadar yüzlerce milli sporcunun yetiştiği spor salonunu türlü bahanelerle kapattığı ve salonun bundan sonraki geleceği ile ilgili hiçbir açıklama yaptığı belirtiliyor.

Samsun'da DSİ yönetimi isteyerek mi bunu yapıyor?

Bahaneler inandırıcı değil!

Tadilat gerekçesiyle DSİ Spor Kulübü ile protokol yapmadığı dile getirilen Samsun Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yönetiminin, DSİ Spor Kulübüne karşı tutumu nedeniyle spor salonun gerçekçi olmayan çeşitli bahanelerle kapalı tutulmaya çalıştığı ve kaderine terk ettiği belirtilirken, bugüne kadar spor kulübü tarafından salonun kapatılma nedeninin sorulduğu ancak, DSİ yönetimi tarafından kulübe yapılan açıklamada ilk olarak tadilat, sonra pandemi, daha sonra da deprem nedeniyle kapatıldığının öne sürüldüğü ifade ediliyor.  

Samsun'da DSİ yönetimi isteyerek mi bunu yapıyor?

Salonun kapalı tutulmasını gerektirecek hiçbir gerçekçi nedenin bulunmadığını dile getiren vatandaşlar, "Pandemi vardı geçti. Tadilat denildi 5 milyon harcandı yine açılmadı. Son olarak deprem riski denildi. Salon 40 yıllık ama DSİ'nin diğer binaları ise 60 yıllık ve hala buralarda hizmet veriliyor" ifadelerine yer verdiler.  

Öte yandan, DSİ idaresinin çatı sorununu bahane ederek kapattığı Spor Salonu'nda çatı ile ilgili sorunun mevcut 4 salondan sadece birinde olmasına rağmen bütün salonun kapatılmasının yanlış olduğu dile getiriliyor.

2021 yılında açılacak diyerek 5 milyon TL harcanan salonun bundan sonraki akıbetinin ne olacağını merak eden kulübün yazılı başvurularına cevap dahi verilmediği iddia ediliyor.

Samsun'da DSİ yönetimi isteyerek mi bunu yapıyor?

Bugüne kadar birçok yıldız sporcu yetişmiş!

1968 yılında Hasan Uğurlu'nun kurucu üyeliğini yaptığı DSİ Spor Kulübü, DSİ Spor Salonu'nda bugüne kadar birçok yıldız sporcunun yetiştiği belirtiliyor. Dünyaca ünlü okçular, milli voleybolcular ve daha pek çok milli sporcunun Atakum DSİ Spor Kulübü ile bu spor salonunda yıldızlığa yükseldiği ifade ediliyor.

Kulübün başarıları saymakla bitmiyor, örneğin DSİ Judo Tıkım üst üste 7 kez Türkiye şampiyonu olmuş.

Çocuklar spor yerine sokakta geziyor!

Samsun'da DSİ Spor Salonun önemine dikkat çekenler vatandaşlar, "Bu salon 40 yıllık bir salon. Milli sporcular yetişti ve bir çok A takımı sporcuları burada yetişti. Samsun'da Kamusal alanda çocukların güvenle spor yaptıkları tek yer burasıydı. Samsunlular bu hizmetten mahrum edildi. Yüzlerce sporcu sokakta kaldılar" ifadelerini kullandılar.

Samsun'da DSİ yönetimi isteyerek mi bunu yapıyor?

SAMSUNSONHABER -ÖZEL HABER