Başkan Demir; 'Gülsan Sanayi bölgesiyle ilgili bir projemiz yok'

Başkan Demir; 'Gülsan Sanayi bölgesiyle ilgili bir projemiz yok'

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 2. toplantısı, Samsun'da yaşanan sel felaketi nedeniyle gergin başladı. Başkan Demir, yaşanan sel felaketinin ardından Gülsan Sanayi ile ilgili herhangi bir projelerinin olmadığını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 2. toplantısında görüşülen 49 madde karara bağlandı. Toplantıda Samsun'ya üst üste yaşanan sel felaketi damga vurdu. Başkan Demir, yaşanan sel felaketinin ardından Gülsan Sanayi ile ilgili herhangi bir projelerinin olmadığını belirtti. 

Samsun birer hafta aralıklarla sele teslim olmuştu. Meclis toplantısında İYİ Parti ve CHP sıralarından meclis üyeleri selin Samsun'u büyük oranda etkilenmesi karşısında alınan önlemleri ve sel sonrası çalışmaların yetersiz olduğunu dile getirdiler. Yapılan bu eleştirilere tepki gösteren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ''Çok fazla yağış düştü, yapacak bir şey yok'' diyerek cevap verdi.

Gülsan Sanayi bölgesinde sürekli sel felaketi yaşanmasını da konuşan Mustafa Demir, buna karış herhangi bir proje geliştirmediklerini de dile getirdi.

'GÜLSAN SANAYİ İLE İLGİLİ PROJE ÜRETMEDİK'

Mustafa Demir açıklamasında; ''Aynı gün içerisinde sular boşaltılmış ve büyük çapta olumsuzluk giderilmiştir. Yağmurun kısa sürede fazla yağmasıyla birlikte büyük çapta su baskınları meydana geldi. 1 saatte 100-200 kilo yağış düşerse bunlar sele sebebiyet verir. Bunlarla ilgili yapacak bir şey yok. Çalışmalar bir taraftan devam ediyor. Gülsan Sanayi dükkanlarına su doldu çünkü yağmur suyu şebekesi hiç yok. Kanalizasyon şebekesinin bu suyu çekme şansı yok, geri basıyor. Orayla ilgili bir proje üretmedik çünkü Toybelen'e taşınınca orası tamamen kalkacak'' dedi.

SAMSUN SON HABER- ÖZEL HABER