Eski Bakan ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş'a yeni görev!

Eski Bakan ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş'a yeni görev!

Eski Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 28'inci dönem Plan Bütçe Komisyonu Başkanı görevine getirildi.

14 Mayıs seçimleri öncesi eski Kabinede yer alan bazı bakanlar AK Parti'den milletvekili adayı olmuştu. Seçimlerin ardından Meclis'e girerek milletvekili olan ve yeni Kabinede yer almayan o isimlerden birisi de Eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tu. Muş, TBMM'de Plan Bütçe Komisyonu Başkanı görevine getirildi.

 Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Grup Yedek Yönetim Kurulu Üyesi olarak Milletvekili Ersan Aksu seçildi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, Muş, Kırcalı ve Aksu'yu tebrik etti, görevlerinde başarı diledi. Köse, "Ülkemize, şehrimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne hayırlı olsun" dedi.

MEHMET MUŞ KİMDİR?

Trabzon / Sürmene - 1982, İsmail, Mekiye.

İktisatçı; Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AK PARTİ Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AK PARTİ MKYK Üyesi olarak görev yaptı. AK PARTİ Grup Başkanvekiliği görevinde bulunan Mehmet Muş, Ticaret Bakanlığı görevinde bulunduktan sonra Samsun'dan birinci sıra adayı olarak yeniden TBMM'ye girdi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı  seçilen Muş, çok iyi düzeyde İngilizce biliyor. Evli ve 1 çocuk babasıdır.