Samsun Hürriyetçi Eğitim Sen 1 Nolu Şubede Kongre Heyecanı

Samsun Hürriyetçi Eğitim Sen 1 Nolu Şubede Kongre Heyecanı

Samsun Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şubede seçimli kongre yapıldı. Kongrede başkanlığa Gökmen Yayla seçildi.

Samsun İlkadım 19 Mayıs Lisesi konferans salonunda yapılan seçimli kongreye Hürriyetçi Eğtim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu ile Hür-Sen Konfederasyonuna bağlı Hürriyet Sağlık Sen, Hürriyetçi Büro Sen, Hürriyetçi Yerel Sen, Hürriyetçi Ulaşım Sen ve Hürriyetçi Tarım-Orman Sen'in başkan ve temsilcileri katıldı. Demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşen kongrede Gökmen Yayla başkanlığa seçildi.

Samsun Hürriyetçi Eğitim Sen 1 Nolu Şubede Kongre Heyecanı

Kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından söz alan Gökmen Yayla "Sendikalar temsil ettiği grubun hayat koşullarını iyileştirmek, çıkarlarını savunabilmek için var olduğunu söyledi. "Siyasetten uzak bir sendika hayalimiz var" mottosuyla yola çıktıklarını belirten Yayla, sendikacılığı siyasetin tahakkümünden kurtaracaklarını söyledi. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarken yaktığı "Hürriyet Meşalesini" yeniden daha güçlü bir şekilde alevlendireceklerini belirten Başkan Yayla, kısa bir süre içinde hem Samsun hem de Türkiye genelinde hızlı ve güçlü bir şekilde şubeleştiklerini dile getirdi.

Kongrede söz alan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu da "Yeni bir sendikal anlayışla yola çıktıklarını ve bunun ateşini "İstiklal Şehri Samsun"dan yaktıklarını belirtti. Üyelerin aidatlarıyla siyasetin değil yine üyelerinin hukukunu savunacaklarını dile getirirken, ülkedeki ağır ekonomik şartların memurların alım gücünü oldukça azalttığını da belirtti.

Konuşmaların ardından divan kurulunun belirlenmesiyle seçim işlemlerine geçildi.