Kimyasal Tanker Yıkama Hizmetleri TET Global'de

TET Global, 300'ü aşkın özmal aracın meydana getirdiği geniş filosu ve alanında uzman isimlerden oluşur.

TET Global, 300'ü aşkın özmal aracın meydana getirdiği geniş filosu ve alanında uzman isimlerden oluşan deneyimli ekibi ile kimyasal tanker yıkama vesıvı kimyasal madde taşımacılığı başta olmak üzere çeşitli hizmetleri, yüksek kalite ile müşterilerine sunmaktadır. Kimyasal tanker yıkama hizmeti konusunda TET Global'in Avrupa Temizleme Belgesi ve Türkiye Temizleme Belgesi bulunmaktadır. Siz de farklı lojistik ihtiyaçlarınız hakkında işlevsel çözümler bulmak içinTET Global ile iletişime geçebilirsiniz.

Kimyasal Tanker Yıkama Hizmeti Kritik Öneme Sahiptir

Tehlikeli ve kimyasal maddelerin taşınması hizmetinde kullanılan özel tanklar, kimyasal tankerler olarak adlandırılmaktadır.  Kimyasal tankerlerde taşınan maddelerin hem insan sağlığına hem çevreye zarar vermesi riski vardır. Bu nedenle kimyasal tanker yıkama hizmeti de dahil olmak üzere kimyasal tankerler ile ilgili her tür süreç büyük bir titizlik içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Kimyasal tankerlerin iç ve dış yüzeylerinin temizlenmesi işlemi kimyasal tanker yıkama hizmeti olarak tanımlanmaktadır. Kimyasal tanker yıkama işlemi sayesinde tankerin, daha önce taşınan kimyasal maddeden arındırılması, ilgili kimyasal maddenin kalıntılarının temizlenmesi ve tankın yeniden kullanılmaya hazır hale getirilmesi sağlanır. Kimyasal tanker yıkama hizmeti, çeşitli güvenlik önlemleri alınarak ve uygun ekipmanlar kullanılarak gerçekleştirilir.

Kimyasal tanker yıkama hizmetinin sağladığı birkaç farklı avantaj vardır. Taşınan kimyasal maddelerin kalıntıları, tankın içinde birikerek sonraki yüklemelerde kontaminasyon riskine neden olabilir. Bunun sonucunda, yeni taşınacak maddenin kalitesi olumsuz yönde etkilenebilir ve potansiyel olarak tehlikeli reaksiyonlarla karşı karşıya kalınabilir. Kimyasal tanker yıkama hizmeti ile tanktaki kalıntılar en iyi şekilde temizlenir. Böylece yeni yüklemelerde güvenlik ve uygun taşıma koşulları sağlanır.

Kimyasal tanker yıkama hizmetlerinin düzenli olarak uygulanması tankın ömrünün uzamasını ve bakım maliyetlerinin azalmasını sağlar. Kimyasal maddeler yapısal özellikleri gereği tankerin yüzeyine yapışabilir ve zaman içinde korozyona yol açabilir. Bu durum, tankerin yapısal bütünlüğünü tehlikeye atabildiği gibi potansiyel olarak sızıntılara sebep olabilir. Düzenli olarak uygulanan kimyasal tanker yıkama hizmeti ise korosyonu engelleyerek tankın daha uzun süre kullanılabilmesine imkan verir.

Kimyasal tanker yıkama işlemi aynı zamanda çevresel koruma açısından da önemli ölçüde fayda sağlar. Kimyasal maddelerin sızıntısı ya da kaçağı durumunda çok ciddi çevresel zararlar ortaya çıkabilir. Düzenli olarak kimyasal tanker yıkama işlemi uygulanan tankerlerden, sızıntı ya da kaçak durumunda çevreye tehlikeli madde yayılması riski minimize edilir. Bununla birlikte kimyasal tanker yıkama işlemi sırasında kullanılan su ve temizlik maddeleri de mutlaka doğru bir şekilde bertaraf edilmelidir. Bu hususun, çevresel yönetim açısından son derece önemli olduğu gerçeği göz ardı edilmemelidir.

Kimyasal Tanker Yıkama Nasıl Yapılır?

Kimyasal tanker yıkama hizmetlerinin profesyonel şirketler tarafından bu alanda deneyimli çalışanlar ile verilmesi gerekir. Kimyasal tanker yıkama hizmeti veren şirketler deneyimli çalışanları tarafından kullanılan uygun ekipmanlar ile güvenli bir tanker temizliği hizmeti gerçekleştirirler.

Kimyasal tanker yıkama hizmetinin ilk aşamasında, tankerin içerisi tamamen boşaltılır ve dışındaki büyük kalıntıların temizlenmesi sağlar. Yıkama işlemi sırasında kullanılacak ekipmanlar hazırlanarak gerekli güvenlik önlemleri alınır. Tankerin içinde yer alan kimyasal maddenin tamamen çıkarılması için en uygun yöntemin kullanılması sayesinde tankerin içindeki tüm kalıntıların temizlenmesi mümkün olur.

Tankerin iç yüzeyi yüksek basınçlı suyun ve temizlik maddelerinin kullanılmasıyla yıkanır. Tüm yüzeylerin temizlenmesi için özel fırçalar ve nozullar kullanılır.Kimyasal tanker yıkama işleminden sonra temiz suyla durulama işlemine geçilir. Bu aşamada, temizlik maddelerinin kalıntıları ve kimyasal maddeler tamamen çıkarılır. Tankerin tamamen kuruması için belirli bir süre beklenmelidir. Bu sürenin ardından tankerin dış yüzeyi ve diğer bileşenlerinin görsel açıdan kontrolü sağlanır. Herhangi bir hasarın ya da sızıntının tespit edilmesi halinde gerekli onarımlar gerçekleştirilir.

Tehlikeli maddelerin güvenli bir şekilde taşınması ve çevreni korunması açısından çok önemli olan kimyasal tanker yıkama işlemi ulusal ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Temizlik şirketleri ve tanker sahipleri de kimyasal tanker yıkama işleminin periyodik aralıklarla tekrarlanmasını sağlamalı, bu takipte bir aksama olmaması için gerekli kayıtları tutmalıdır.

Kimyasal Tanker Yıkamasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Tehlikeli ve kimyasal maddelerin taşındığı tankların temizlenmesini sağlayan kimyasal tanker yıkama işlemi; güvenliği sağlamak, kontaminasyon riskini azaltmak ve çevreyi korumak için titizlikle gerçekleştirilmelidir. Kimyasal tanker yıkama mutlaka deneyimli ve eğitimli personeller tarafından yapılmalıdır. Uygun ekipmanlar kullanılmalı, gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır.

 

Kimyasal tanker yıkama işlemi yapılırken çıkan atık su ve temizlik maddeleri ile tehlikeli maddelerin içerdiği atıklar, yerel ve ulusal düzenlemelere uygun bir şekilde imha edilmelidir. Böylece çevrenin korunması ve toplum sağlığının güvence altına alınması mümkün olabilir.

Kimyasal tanker yıkama işleminden önce ve sonra güvenlik kontrolleri eksiksiz bir şekilde yapılmalıdır. Yıkama alanı iyi havalandırılmalı ve patlama riski bulunan maddelerden uzak durulmalıdır. Elektrikli ekipmanlar ile araçların güvenlik standartlarına uygun olmasına özen gösterilmeli, sızıntı ya da yangın riskine karşı gerekli önlemler alınmalıdır.