Fatih Türkel: 'En pahalı suyu kullanıyor, ama hizmet alamıyoruz!'

Fatih Türkel: 'En pahalı suyu kullanıyor, ama hizmet alamıyoruz!'

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Belediye Evleri Kavşağı'nda yapmış olduğu 10 milyonluk yatırımın çöpe gittiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, artık su ve sel baskını olmayacak diye yapılan yatırımın ve projesinin sular altında kaldığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Türkiye'nin en pahalı suyunun kullanıldığı Samsun'da alt yapı sorunların çözülememiş olmasının büyük bir skandal olduğunu söyledi. Türkel, vatandaştan yüksek miktarda su parası tahsil eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in bunun karşılığında şehrin ihtiyaçları için gereken yatırımları programlayamadığını belirtti.  

Süreç yatırımların doğru olup olmadığını test ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in ortak aklı inanmadığını ve kendi bildiğini okuduğunu söyleyen CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, SASKİ maharetiyle Samsun halkını Türkiye'nin en pahalı suyuna mahkum eden Mustafa Demir'in alt yapı sorunlarını çözüme kavuşturamadığını açıkladı. Samsun'un bugünkü yaşanan sağanak yağışın ardından asla hak etmediği bir durumla karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Başkan Fatih Türkel, "Türkiye'de en pahalı suyu kullanıyor ama karşılığında hizmet alamıyoruz. Süreç yatırımın ne kadar bilimsel olup olmadığını ve ne kadar yerinde olup olmadığını test ediyor. Artık sel olmayacak, su basmayacak diyerek yapılan yatırım ve bunun için harcanan milletimizin heba edilen parasının hesabını kim verecek" diye sordu.

Yağmur sonrası oluşan sel felaketinden Gülsan ve İlkadım Sanayi'nde ve sokaklarda vatandaşların mahsur kaldıklarını, ev ve işyerlerini su bastığını hatırlatan Fatih Türkel, "Hesap vermeyen bir Başkanla karı karşıyayız. Biz vatandaş olarak kendisine parayı nereye harcadınız diye soruyoruz. Kimseye sormadan başına buyruk şekilde yaptığı birçok yatırımın ne kadar gerçeklerden ve gereksinimlerden uzak olduğunu Canik'te görmüş olduk" dedi.

Fatih Türkel: 'En pahalı suyu kullanıyor, ama hizmet alamıyoruz!'Belediye Evleri Kavşağı'nda 10 milyon lirayı su götürdü!