Samsun'da sağanak nedeniyle su basan yollarda araçlar mahsur kaldı

Samsun'da sağanak nedeniyle su basan yollarda araçlar mahsur kaldı

Samsun'da sabahın ilk saatlerinde aniden bastıran sağanak nedeniyle yollar göle dönüştü, araçlar caddelerde biriken suların içinde mahsur kaldı.

Samsun'da sabahın ilk saatlerinde etkili olan yoğun sağanak yağış hayatı felç etti. Aniden bastıran sağanak nedeniyle Nuri Cerit Caddesi üzerinde, Canik Belediyeevleri mevkiinde biriken sular nedeniyle araçlar mahsur kaldı.

Samsun'da sağanak nedeniyle su basan yollarda araçlar mahsur kaldı

Sağanağın şiddetini artırması nedeniyle sabahın ilk saatlerinde araçlarıyla iş yerlerine ulaşmaya çalışan vatandaşlar, yollarda biriken suyun yükselmesi nedeniyle ilerleyemedi. Bazı araçlar yarı beline kadar suya gömülürken, erken saatlerde öğrenicileri okula taşıyan bazı servislerde de öğrencilerin mahsur kaldığı görüldü.

"Yollar birden suyla doldu"

Yoğun sağanak nedeniyle yolda kalan vatandaşlar, yağış sırasında arabayla seyir halinde olduklarını belirterek, "Birden bire bastıran yağış nedeniyle önceleri lastik seviyesinde olan su miktarı giderek yükseldi. Özellikle yağışın durmaması nedeniyle tehlike daha da endişemiz arttır. Kısa sürede yollar bu hale geldi ve mahsur kaldık" ifadelerini kullandılar.

METEOROLOJİ SAMSUN İÇİN UYARI YAPTI!

Meteoroloji Samsun için yoğun ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. 

Yağışların; Samsun, Çorum'un güney ve doğu kesimleri, Amasya, Tokat, Ordu'nun iç ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) , Sinop ve Kastamonu'nun kuzeydoğu kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.