Samsun'da Ekmek 7 Lira mı olacak? Fırıncılar Odası Başkanı Açıkladı!

Samsun'da Ekmek 7 Lira mı olacak? Fırıncılar Odası Başkanı Açıkladı!

Samsun'da ekmeğe zam mı gelecek? Samsun'da 5 liradan satılan ekmeğin fiyatının 7 lira olacağı ve konuşuluyor. Kamuoyunda ve sosyal medyada dolaşan bu iddiaların ardından 'Ekmek fiyatı 7 TL mi olacak' gibi sorular araştırılmaya başlandı.

Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, söz konusu iddialara yanıt verdi. Peki, ekmeğe zam geldi mi, gelecek mi? Ekmek 7 TL mi olacak? Samsun'da 2023'ün geriye kalan aylarında ekmek fiyatı ne kadar, kaç TL olacak? İşte haberin detayları...

EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ?

Samsun'da 5 TL'den satılan emeğin fiyatına yeni bir zam geleceği iddiaları üzerine açıklama yapan Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, piyasada dolaşan spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını ve henüz böyle bir gündemlerinin olmadığını söyledi.

Halkın alım gücü ve özellikle dar gelirlilerin imkanlarının düşünülerek devlet tarafından un fiyatlarının 2 yıldır sübvanse edildiğini belirten Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Esasen devletimiz halkımızın ekmeğe daha rahat ulaşabilmesi için 2 yıldır fabrikalara ucuz buğday sağlıyor. Böylece de fırıncılar sübvanse ediliyor. Bu şekilde ekmeğin fiyatının artmasının önüne geçilmiş oldu. Bu geçen 2 yıl sürede ekmeğe zam geldi ancak, bu oran çok küçük miktarlarda oldu. Bu süreç içinde bulunduğumuz Mayıs ayı itibariyle destekleme unu bitti. Bu nedenle ekmeğe zam gelecek iddiaları yayılmaya başlandı" dedi.

Samsun'da Ekmek 7 Lira mı olacak? Fırıncılar Odası Başkanı Açıkladı!

İki yıllık destekleme ve sübvanse sürecinin tamamlanmasına rağmen, piyasada ekmeğe gelecek olan zam miktarına yönelik söylentilerde geçen rakamın çok afaki bir rakam olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını ifade eden Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit, "Böyle bir şey yok. Henüz Samsun'da fırıncılar olarak bizim gündemimizde zam konusu söz konusu değildir. Zammın düşünüleceği zamanda ise, elbette devletimiz geçen 2 yıllık süreçteki gibi yine bir sübvanse durumuna yönelik bir katkı mutlaka yapacaktır. Ekmeğimizi yoğun şekilde tüketen insanlar da genellikle dar gelirli. Bu nedenle bütün bunların hepsinin hesabını yapıyoruz. Şu anda böyle bir gündemimiz yok" diye konuştu.

SAMSUN İLE METROPOL İLLERİN DURUMU FARKLI

Samsun'a nazaran fırıncılar olarak ekmek üretiminde girdi fiyatlarının çok yüksek olduğu metropol iller olduğunu ve illerdeki durumla Samsun'un aynı olmadığına dikkat çeken Samsun Fırıncılar Odası Başkanı Yılmaz Yiğit bu nedenle de vatandaşın piyasadaki spekülasyonlara inanmamaları gerektiği uyarısında bulundu.

SAMSUNSONHABER -ÖZEL HABER