Samsun'un Kadın Vekilleri Samsun'da Doğmamışlar

Samsun'un Kadın Vekilleri Samsun'da Doğmamışlar

14 Mayıs seçimlerinin ardından Samsun'un TBMM'ye gönderdiği 9 vekilden sadece 1'i kadın ve o da kendisinden önceki tüm kadın vekiller gibi Samsun doğumlu değil.

14 Mayıs seçimlerinin ardından Samsun'un TBMM'ye gönderdiği vekiller belli oldu. AK Parti'nin 5, CHP'nin 2, MHP ve İYİ Parti'nin 1 vekil gönderdiği Samsun'da vekil dağılımı bakımından 2018'deki tablonun aynısı ortaya çıkarken, o seçimden farklı olarak 2 olan kadın vekil sayısı 1'e düştü. O isim ise yeni birisi değil, AK Parti'deki üçüncü döneminin yaşayan Çiğdem Karaaslan.  Böylece Samsun tarihindeki 8. Kadın vekil çıkmadı ve sayı 7'de kaldı. Samsun daha önce Meliha Ulaş ve Sabiha Gökçülerbay'ı CHP'den, Melahat Gedik'i 1965'te Adalet Partisi'nden Samsun vekili olarak görmüştü. Uzun yıllar sonra AK Parti listelerinden Birnur Şahinoğlu, Tülay Bakır ve Çiğdem Karaaslan ile CHP'den Neslihan Hancıoğlu da Samsun'u TBMM'de temsil etmişlerdi.

Samsun Doğumlu Hiç Kimse Yok

Neslihan Hancıoğlu ayrılırken, Çiğdem Karaaslan devam etti ancak ilginç bir istatistik de ortaya çıktı. Buna göre Samsun'un TBMM'ye gönderdiği kadın vekillerin hiç birisi Samsun doğumlu değiller. İşte Samsun'un kadın vekilleri ve doğum yerleri:

 

Meliha Ulaş ( 1935 CHP ) Doğum Yeri: Sinop

Sabiha Gökçülerbay ( 1939 CHP ) Doğum Yeri: Bergama

Melahat Gedik ( 1965 Adalet Partisi ) Doğum Yeri: İstanbul

Birnur Şahinoğlu ( 2007 Ak Parti ) Doğum Yeri: İzmir

Tülay Bakır ( 2011 Ak Parti ) Doğum Yeri: Diyarbakır

Çiğdem Karaaslan ( 2015 Ak Parti ) Doğum Yeri: İstanbul

Neslihan Hancıoğlu ( 2018 CHP ) Doğum Yeri: Ünye

 

SAMSUNSONHABER -ÖZEL HABER