Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 4

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 4

Şampiyon Samsunspor'da futbolcuların performanslarını sizler için yazdık.

Dördüncü bölümde Soner Aydoğdu, Moryke Fofana, Ahmet Sagat, Polat Yaldır, Antonio Tomane, Douglas Tanque ve Gaeten Laura'yı yazdık.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 4

Moryke Fofana:

Samsunspor'daki ikinci sezonunu geçiren Moryke Fofana gününde olduğunda durdurulması mümkün olmayan bir forvet oyuncusu. Süper Lig tecrübesi de olan Fildişili yıldız şampiyonluğun mimarlarından birisi oldu. Bu sezon 24 lig ve 2 kupa maçına çıkan Fofana, ligde 6 gol ve 4 gol pasına imzasını attı. 31 yaşındaki Fofana, taraftarların en güvendiği oyunculardan birisiydi ve o güveni boşa çıkarmadı.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 4

Soner Aydoğdu:
Samsunspor'un devre arasındaki flaş transferi Soner Aydoğdu idi. Antalyaspor'dan, yani Süper Lig'den alınan Soner, Samsunspor formasıyla 12 lig maçına çıktı. Bu maçlarda 2 gol atarken bir golün de pasını verdi. Orta alanda hücuma dönük oynayan tecrübeli futbolcu Samsunspor'a şampiyonluk için geldiğini ispatlamış oldu.

 

Douglas Tanque:

Samsunspor'un lig başladıktan sonra kadrosuna kattığı Tanque, sezonun takımı adına en golcü futbolcusu oldu. Brezilyalı santrafor Samsunspor formasıyla ligde 29, kupada ise 2 maça çıktı. Kupada 2 gol atan Tanque, ligi ise 15 golle kapattı. 2 de asist yapan Tanque, gol sayısı olarak kariyer rekorunu da kırdı. 1993 doğumlu oyuncu ligde fark yaratan ve şampiyonlukta büyük payı olan isimlerden birisiydi.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 4

Gaetan Laura:

Samsunspor'un sezon başı transferlerinden birisi de Gaetan Laura'ydı. Fransa pasaportu da olan Kongolu oyuncu, Fransa ve İtalya serüvenlerinin ardından Samsunspor'a geldi. Fuleli tarzı ile iyi bir kanat oyuncusu olan Laura gol yüküne omuz atmayı da başardı. Samsunspor formasıyla 27 lig ve 3 kupa maçı oynayan Laura, ligde 11, kupada ise 1 gol attı. Ligde 3 asisti de bulunan Laura, Sakarya deplasmanının kahramanlarından biriydi. Mart ayında milli takıma gittikten sonra sakatlık yaşayan ve oynamayan Laura, şampiyonlukta büyük emek sahibi oldu.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 4
Polat Yaldır:
Samsunspor altyapısının ürünlerinden birisi olan ve takımdaki ikinci sezonunu yaşayan 2003 doğumlu Polat, bu sezon ilk yılı kadar forma şansı bulamasa da, ligde 9, kupadaysa 3 maçta süre almayı başardı. Kupada bir gol de atan genç oyuncu kariyerindeki ilk şampiyonluğu yaşamış oldu.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 4

Ahmet Sagat:
Geçen sezon Menemenspor formasıyla ligi gol kralı olarak tamamlayan Ahmet Sagat, Samsunspor'un sezon başındaki flaş transferlerinden birisiydi. 27 lig maçının sadece 5'inde ilk 11 başlayan gurbetçi oyuncu, alternatif santrafor olarak düşünülse de sezonu 27 lig maçında 6 ve 2 kupa maçında ise 3 golle kapattı. Ligde 3 de gol pası olan Ahmet Sagat, şampiyonluğa katkı veren oyunculardan birisiydi.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 4

Antonio Tomane:
Samsunspor'daki üçüncü sezonunu yaşayan Tomane, sezon başında kadroda düşünülmediği için ilk devreyi sadece antrenman yaparak geçirdi. Ancak devre arasında Hüseyin Eroğlu tarafından kadroya alınan Portekizli golcü, geçen sezonu 10 golle kapadığı Samsunspor'da bu sefer 8 lig maçında 1 gol katkısı sağladı. Sözleşmesi biten Tomane, ülkesine şampiyonluk yaşayarak dönmüş oldu.

ÖZEL HABER