Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2

Şampiyon Samsunspor'da futbolcu performanslarını sizler için yazdık.

İkinci bölümde Soner Gönül, Mücahit Albayrak, Yusuf Bennasser, Ali Ülgen, Muhammet Ali Özbaskıcı, Celil Yüksel ve Osman Çelik var.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2
Soner Gönül:
İki sezon önce Keçiörengücü'nden alınan Soner Gönül, geçtiğimiz sezon tıpkı takımın kendisi gibi vasat bir performans sergilemişti. Bu sezona Mücahit'in yedeği olarak başlasa da Mücahit'in sakatlığı sonrasında ilk 11'in değişmezi olan Soner, 3-5-2'yi iyi oynadı. 25 lig, 2 de kupa maçında forma şansı bulan 25 yaşındaki oyuncu, yaşanan şampiyonlukta pay sahibi olan isimlerden birisi olmayı bildi. Eksiklerine rağmen mücadeleden vaz geçmeyen yapısıyla dikkatleri çeken Soner Gönül, sol koridoru Mücahit'le dönüşümlü olarak kullandı.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2

Mücahit Albayrak:
İki sezon önce Samsunspor forması giyen ve bir yıllık aradan sonra Erzurumspor FK'dan alınan Mücahit Albayrak, sezona banko 11 oyuncusu olarak başlasa da Bandırma deplasmanında yaşadığı sakatlık sonrasında aylarca kadroda yer alamamıştı. Son bölümde formasına tekrar kavuşan Mücahit, tecrübesine yakışan bir performans sergiledi. Toplamda 13 maçta forma giyen Mücahit, bir gol ve bir asistlik hücum katkısı sağlamayı da başardı.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2

Muhammet Ali Özbaskıcı:
2005 doğumlu Muhammet Ali, gencecik bir yetenek olarak dikkatleri çekti. Samsunspor altyapısından yetişen Muhammet Ali, Hüseyin Eroğlu'nun güvenini kazanmayı başardı ve sakatlandığı Yeni Malatyaspor maçına kadar çok iyi bir performans sergiledi. Aylar süren sakatlığını atlatan genç oyuncu sezonun son maçında forma giymeyi başardı. Toplamda 12 lig ve 2 kupa maçında oynayan Muhammet Ali, oyun 1-1 iken deplasmanda attığı golle, Samsunspor'un Tuzlaspor'u 2-1 yenmesini sağlayan oyuncu olarak bu sezonun hikayesindeki yerini aldı.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2

Ali Ülgen:
İki sezon önce yüksek bir bonservis bedeliyle Ankaraspor'da alınan Ali Ülgen, bu sezon beşli orta sahanın sağında forma giydi. Toplamda 19 lig maçı ve 1 de kupa maçında oynayan Ali, ligde 3 gol ve 2 gol paslık bir performans sergiledi. Özellikle Pendik deplasmanında attığı serbest vuruş golü, Samsunspor için kritik bir öneme sahipti. 23 yaşındaki oyuncu sağ kanadı Harris ile dönüşümlü olarak kullandı.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2

Celil Yüksel:
Samsun doğumlu ve adının Celil Sağır'dan alan bir oyuncu olarak Adanaspor döneminde dikkatleri çeken Celil, sezon başında memleketinin takımına transfer edildi. Adanaspor yıllarında çok iyi oynayan Celil, açıkçası bizde özellikle hücum yönünden o çizgisinden uzaktı. Ancak yine de hırslı futbolu ve kalitesiyle katkı sağladığını söylemek lazım. 25 yaşındaki oyuncu ligde 29, kupada ise 3 müsabakada Samsunspor forması giydi.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2

Osman Çelik:
Sezonun en dikkat çeken oyuncularından birisi Osman Çelik'ti. Takım kaptanlığını da üstlenen 1991 doğumlu oyuncu, Antalyaspor, Karabükspor ve Erzurumspor'dan sonra Samsunspor'da da şampiyonluk yaşamış oldu. Takımdaki ikinci sezonunu geçiren Osman dinamik yapısı ve saha içi hırsıyla ön plana çıktı. Ligde 29, kupada ise 2 maçta forma giyen Osman Çelik, 3 gollük bir katkı da sağlarken, özellikle Erzurumspor FK maçındaki golü hayati öneme sahipti.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 2

Youssef Ait Bennasser:
Adanaspor'un ligden çekilmesiyle birlikte sezon ortasında transfer edilen bir oyuncu oldu Bennasser. Henüz 26 yaşında olan Faslı milli futbolcu görkemli kariyeriyle dikkatleri çekiyordu. Samsunspor formasını 11 maçta terleten Bennasser, 6 numaradaki tecrübeli halleri ve başarılı futboluyla dikkatleri çekti. Samsunspor'a kısa sürede uyum sağlayan Bennasser şampiyonlukta pay sahibi oldu.

ÖZEL HABER