Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Şampiyon Samsunspor'da futbolcu performanslarını sizler için yazdık. İlk bölümde Jakub Szumski, Aykut Özer, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Yusuf Abdioğlu, Yunus Emre Çift ve Berk Taşkın var.

 

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Jakup Szumski:
Samsunspor'un sezon başında Erzurumspor FK'dan transfer ettiği Polonyalı kaleci Jakub Szumski, çok iyi bir sezon geçirirken şampiyonlukta da önemli paya sahip oldu. Samsunspor kalesini 33 maçta koruyan Szumski, kalesinde 25 gol gördü ve bu anlamda ligin en az gol yiyen kalecisi de oldu. 30 yaşındaki file bekçisi tecrübesini sahaya yansıtırken, savunma hattıyla kurduğu uyum ile taraftarlara güven veren bir çizgi sergiledi. Erzurumspor FK ile Süper Lig macerası da olan Szumski'nin kadroda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Aykut Özer:
Takımdaki ikinci sezonunu geçiren Aykut Özer, sezonun tamamını Szumski'nin arkasında yedek olarak geçirdi. Üç kupa maçı ve bir de lig maçında kaleyi koruyan Aykut, bu maçlarda kalesinde 4 gol gördü. Geçtiğimiz sezon 11 resmi maçta kaleyi koruyan Almanya doğumlu oyuncu, belki 11'de yer almadı ama saha kenarında adeta yardımcı antrenör gibi davranışlar sergileyerek takımına bağlılığını sıkça gösterdi.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Zeki Yavru:
Şampiyonluğun mimarlarından birisinin de Zeki Yavru olduğu tartışılmaz bir gerçek. Sezon boyunca mücadele gücü yüksek, takımına bağlı bir performans gösteren Zeki, Sakarya deplasmanı ve özellikle de şampiyonluğu getiren gol denilebilecek olan Pendikspor'a attığı frikik golüyle hafızalara kazındı. Sezon başında Giresunspor'dan alınan Zeki, 32 lig maçında 2 gol ve 4 asistle hücum katkısı da sağladı. Taraftarın en sevdiği oyunculardan ve takım kaptanlarından birisi olan Zeki Yavru, yıllardır süregelen Süper Lig tecrübesini Samsunspor'a da aktarmış oldu.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Alim Öztürk:
Samsunspor taraftarının yıllardır beklediği stoper gibi oynadı sezon boyunca. Geçen sezonu Ümraniyespor forması altında şampiyon olarak tamamlayan Alim, art arda ikinci şampiyonluğunu Samsunspor'da yaşadı. Hollanda doğumlu olan Alim, orada başladığı futbol kariyerine İskoçya ve İngiltere'de devam etmişti. 31 yaşındaki başarılı stoper Samsunspor'un en iyi oyuncularından birisi oldu. Savunmadaki başarısına 3 gol ve 1 gol pasının olduğu hücum katkısını da ekleyen Alim Öztürk, kariyerinin en özel sezonunu Samsunspor'da geçirmiş oldu.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Yusuf Abdioğlu:

Uzun yıllar 55 numaralı formasıyla başka takımlarda seyrettiğimiz Yusuf Abdioğlu, sezon başında taraftarı olduğu takıma, yani Samsunspor'a transfer olmuştu. Ankaragücü'nde iki, Hatayspor'da ise bir lig şampiyonluğu olan Yusuf, en anlamlı şampiyonluğunu memleketinde yaşadı. İlk devrenin ortalarında bir sakatlık geçiren ve uzun süre takımdan ayrı kalan Yusuf, sezon boyunca 21 maçta forma giydi. 33 yaşındaki tecrübeli stoper, savunmadaki başarılı oyununa 2 gol ve 1 asistlik hücum desteğini de eklerken, özellikle Ç. Rizespor'a attığı gol şampiyonluğun anahtarlarından birisi olmuştu. Takım kaptanlarından birisi olan Yusuf, taraftarların kendilerinden gördüğü bir isim aynı zamanda.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Yunus Emre Çift:
Samsunlu ve Samsunsporlu bir genç yetenek olan Yunus Emre Çift, Samsunspor'un gurur kaynaklarından birisi aynı zamanda. U19 takımının kaptanıyken Türkiye şampiyonluğu da yaşayan Yunus Emre henüz 20 yaşında ve Samsunspor formasıyla şampiyonluk yaşadı. Geçtiğimiz sezon düzenli olarak oynamaya başlayan Yunus Emre bu sezon harika bir performans sergiledi. 26 lig ve 1 de kupa maçında forma giyen Yunus Emre, içinden geldiği tribünler tarafından çok sevilen oyunculardan birisi. Yunus Emre bu maçlarda bir de gol sevinci yaşadı.

Samsunspor'un Futbolcu Karnesi 1

Berk Taşkın:
Geçtiğimiz sezon Esenler Erokspor'dan alınan ve 28 maçta forma giyen stoper Berk Taşkın, bu sezon pek fazla forma şansı bulamadı. Sezonun başlarında sakatlanan Berk'in sahalara dönüşü formda olan savunma hattının etkisiyle mümkün olmadı. Berk, bu sezon 3 lig, 2 de kupa maçında oynayabildi. Ancak 2023 yılında hiç forma şansı bulamadı.


ÖZEL HABER