'Samsun'u en iyi bir Samsunlu temsil eder'

'Samsun'u en iyi bir Samsunlu temsil eder'

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından sıra dışı bir kampanya yürüten Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir de miting yapacak.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından sıra dışı bir kampanya yürüten Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir de miting yapmaya hazırlanıyor.

13 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30'da Samsunlular ile buluşacak, Emir mitinge tüm Samsun halkını davet etti. 

"Partilerden bıktık, her seçim dönemi tutulmayan vaatlere ve kandırılmaya dur diyor musunuz? İşte 14 Mayıs, Samsun için tarihi bir fırsat sunuyor" diyen Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Murat Emir, "Amacımız; herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu sosyal adaletin inşaa edildiği bir toplum oluşturmak, huzur ve kardeşlik iklimi bizden sonraki nesillere bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır" dedi.

Emir şunları söyledi:

Adam kayırma, işe alımlarda torpil sizlerin de artık midenizi bulandırmıyor mu? Yaratılan her insan eşittir ve ama bazıları nedense daha eşit gibi. Bunca şikayet ve eleştiriden sonra yine aynı partilere oy vermeye devam edecek misiniz? İşte 14 Mayıs Pazar günü bu durumu değiştirmek için adayınızım. Her geçen gün geçim sıkıntısı artan ve fakirleşen halkımızın sesi olacağız. Hak ettiğiniz yaşamı ve saygıyı görmek en doğal hakkınız. Gençlerin, çiftçilerin, hastaların, doktorların, yeterli puanı aldığı halde atanamayan herkesin, adalet saraylarında köle muamelesi gören halkımızın, hukuksuz yargılamalar ile insani yaşam hakları alınanların, haksızlığa uğramış her kesimin, mağdurların sesi olacağım; mağrurların gurura kibre kapılmışların her yeri her köşe başını kendilerinin sananların da karşısında duracağım. Artık sizlere geçit yok diyoruz. Ey Samsun sizler de diyor musunuz?

Partilerin değil halkın bağımsız sesi olarak çıktığımız bu bağımsızlık mücadelesinde tüm ilçeleri en az iki kez ziyaret ettik. Büyük ekonomik problemleri herkes konuşuyor, bunlara ek olarak bizler daha çok gündelik yaşamda ve aslında çok çabuk çözülebilecek konulara yoğunlaştık. Soruyoruz 20 yıldır neden çözülmedi? Bugün yine Cumhuriyet Meydanı'nda bir daha söyleyelim. Samsun'un her yerinde her ilçesinde yollar bozuk, aksini iddia eden belediye başkanı varsa gelsin hemen dolaşalım ve canlı canlı yayınlayalım. Yol yapmak ile övünen iktidar bu bozuk yollardan habersiz mi?

Samsun'da otopark sıkıntısı var, bunu dile getiren bir milletvekili adayı oldu mu? Herkes için varsa yoksa parti liderinin cumhurbaşkanlığı seçimi, oysaki Samsun milletvekili Samsun'un sorunları konuşmalı ve çözmelidir. Bu seçim döneminde süper kahraman gibi yıllardır çözülemeyen problemleri bir çırpıda çözdüğü imajını verenlere soruyor halkımız, bu zamana kadar Samsun diye bir şehirden habersiz miydiniz? Seçim dönemi ve özellikle seçime 1-2 hafta kala bir çırpıda sorunlarınızın çözülmesini mi istiyorsunuz? Yani 5 koca yıl bir 1800 gün daha beklemek mi istiyorsunuz? Böyle göstermelik Samsun ilgisine Samsunlu prim vermeyecektir. Görünen hatalar yıllardır görünmemiş seçime 1 hafta kala çözer gibi yaparak göz boyamasına Samsun kanmayacaktır.

Geçen dönem 5 yıl içinde Samsun milletvekillerinin sadece 3 adet kanun teklifi verildiğini biliyor musunuz? Bu teklifler de iktidar tarafından reddedilmiş. Samsun konuşulmayacak ve bugün seçim öncesinde bu kadar sorunu olduğunu iddia eden öncelikle muhalefet milletvekilleri neden bunları Mecliste dile getirip çözmek için gayret göstermedi ve daha önemlisi yine iktidar partisi milletvekili adayları zaten milletvekili idiler, güç ellerinde ve çözüm de kendilerinde idi. Bu problemleri yıllardır çözememişler, bu başarısızlık değil midir?

Ben diyorum ki Samsunlu hemşehrilerim, cumhurbaşkanlığında kime oy verirseniz veriniz, Samsun için bana oy veriniz. 19 Mayıs 1919 sonrasında 14 Mayıs 2023 yeni bir bağımsızlık için 8 milletvekilinden liyakat yönünden bir eksiğim olduğunu düşünmüyorum.

Atanmış vekiller yerine en azından 9. Vekil seçilmiş olsun istiyorsanız 14 Mayıs'ta ve sonrasında her zaman ulaşacağınız Samsun'un yüzlerce köy mahallesini bilen, burada doğmuş ve Samsun'un her yerinde anıları olan ve bu şehri gerçekten seven Murat Emir'e oy istiyorum.

Yol ve otopark sorunları sonrasında SU problemimiz yok mu? Musluktan akan suyu kana kana mı içiyorsunuz? Yoksa arıtma cihazı veya hazır su mu kullanıyorsunuz? Ladik'te kuyu suyu içiyor vatandaşımız, Akdağ suyu olan yerde kuyu suyu içiliyor.

Sudan konular demeyiniz, hayat için olmazsa olmaz konulardan bahsediyorum. Peki genç işsizlik, iş bulamadığı için ilçeyi ve hatta ili terkedenler. Yok mu böyle problemlerimiz, Vezirköprü'nün, Salıpazarı'nın, Kavak'ın ve daha birçok ilçemiz dış göç veriyor ve bakınız nüfusları her yıl azalıyor.

Bu hafta biliyorsunuz Engelliler Haftası. Her birimiz her an bir kaza sonucu engelli olabiliriz. Engellilerin de sorunlarını duyan yok. Engelli cihazlarına destek verilmiyor ve cihazını alamayan vatandaş bir kez daha maddi engellere takılıyor.

Bugün daha fazla sorunları konuşmadan ama diğer dile getirdiğimiz sorunları sosyal medya kanallarımızda ve gazetelerde görebilirsiniz. Ayrıca web sitemizwww.drmuratemir.com da detaylarını görebileceksiniz.

Çözümler neler? Bana soruldu, bir kişi ne yapacaksın hem de bağımsızsın, partin yok. Az önce bahsettim. Partililer ne yaptı bu şehre. Seçildikten sonra kaçı gelip ve kaç kez gelip aynı samimiyet ve Güleryüz ile sorunlarını dinledi ve ulaşabildiniz mi hiç kendilerine. Ben ulaşılabilir ve sırtını partisine değil Samsun halkına dayayan bir milletvekili olarak desteğimi sizden almanın bilinci ile Ankara siyaseti değil Samsun siyaseti yapacağım. Ankara'da evim olmayacak, Samsun'da kalmaya devam edeceğim. Her sorununuzu Ankara'ya gitmeden ilgili kurumlara bizzat giderek çözeceğim. Sadece platform meclis değildir, sosyal medyanın gücünü milletvekili olarak sizlerin sesi olmak için kullanacağım.  Şu 55 günde yaptıklarım ve çabamı gördünüz, ailemi ve temiz geçmişi akademik başarılarımı biliyorsunuz. Bana vereceğiniz oy Samsun'un değişimi için atılacak ilk adımdır. Güveninizi boşa çıkartmayacak bir aday olarak birlikte başaracağımıza inancım tamdır.

Az önce bahsettiğim ve gündelik hayatta çok önemsediğim konulara çözümler sunacağım ve projeleri koordine edeceğim. Örneğin otopark sorunu için bir aplikasyon bir web uygulaması geliştireceğim. Nereye araç park edeceğim sorunu ve korkusu olmadan şehre geleceksiniz.

Her ilçede mutlaka bir fabrika kurulması ve göçü önlemek için yatırımcı çekmeye şehrin dinamiklerini tekrar harekete geçirmeye çalışacağım. Maaşımın ¼'ünü burs olarak vererek bu konuda bir farkındalık oluşturup gençlerin eğitim hayatlarında çektikleri maddi zorlanmada nefes olmaya çalışacağım. Madde bağımlığına ve uyuşturucuya savaş açacağız ve anneler ağlamayacak. Dikkat ederseniz SOMUT, yapılabilir ve tutulabilir vaatler veriyorum. Bunlar yapılamaz diyecek bir siyasetçi veya milletvekili adayı olamaz, derse o zaman neden yönetime sorunları çözmeye talip oldun denir.

İç turizmi canlandıracağız. İç turizmden maksat ilçeler arasındaki turizm. Samsun kendi kendine yetebilen bir şehir olacak hem tarımda hem turizm. Tarımda marka şehir olacağız.

Ayvacık ilçesinde Samsun'da yaşayıp ismini bilmeyen Ayvacık hangi ilimizde sorsak Samsun'da diyemeyecek binlerce vatandaşımız var, sordum oradan biliyorum. Ayvacık Saklı Cennet. Turizmden hak ettiğini alamamış, yine tüm ilçelerimizde mükemmel yerler var. İşte şehir canlanacak, ilçeler arasında tanıtım faaliyetleri ile ekonomi de canlanacak. Bunları ilçedeki yöneticiler ile koordineli projeler ile hayata geçireceğiz. Samsun kalkınacak. Basit çözümler ile Samsun'u ülkede örnek şehir yapacağız.

Tüm kamu çalışanlarına ve gönüllülere depremde ve afetlerde arama kurtarma eğitimi verilmesi için mecliste teklif vereceğim. 6 Şubat 2023 büyük depremleri unuttuk, ama unutmayalım. Tedbirlerimizi almalıyız. Siyasetteki özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylık tartışmaları aday ve çekildi gibi konular, ülkenin önemli gündemleri olan deprem ve ekonomik sıkıntıları perdeliyor, buna müsaade etmemeliyiz. Halkın hayati gündem konuları ilk sırada olması gerekirken, bir grubun ve özellikle gücü elinde bulunduranların gündemi medyada her gün önümüze gelip o konuları konuşmamız isteniyor. Biz de inadına ve DOĞRUSU bu diyerek halkın sorunlarını konuşacağız ve çözüm olarak elimizden geleni beynimizdeki bilgi birikim ile birleştirerek yapacağız.

14 Mayıs'ta oy pusulasının sol tarafında partilerin logoları olacak, aynı pusulanın sağ tarafında bağımsız adayları göreceksiniz. 1-2-3-4 işte oradayım 4. İsim Murat Emir. Buradaki sıralama önem sıralaması değil veya alınan oylar bir adaydan diğerine gitmiyor. Bana verdiğiniz oy sadece bana yazılıyor. Bir hatırlatma daha yapayım. Sakın ola ki hem bana hem de bir partiye mührü vurmayın, o takdirde de oylar geçersiz olur. Birleşik oy pusulasında bana oy verecekseniz sadece EVET mührünü ismimin altındaki yere basmanız gerekiyor.

Pazar günü beni unutmayınız. Gücümün yettiğince sesimi duyurmaya çalıştım. Halen daha kararsız iseniz inşallah buradan karar vermiş olarak ayrılacaksınız. Takdir siz Samsun halkının. Desteğinizi bekliyorum ve tüm adaylara başarılar diliyorum. Samsun için Türkiye için vatanımızın için milletimiz için 14 Mayıs seçimleri hayırlı olsun.