CHP İl Başkanı Türkel; 'Soruşturma yapılmalı ve sonucu açıklanmalıdır'

CHP İl Başkanı Türkel; 'Soruşturma yapılmalı ve sonucu açıklanmalıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, yaşanan hırsızlık olayı ile ortaya çıkan ve 2016'da tamamlanan Samsun Hafif Raylı sistemi ikinci etabından geriye kalan raylardan 7 yıldır bihaber olan eski SAMULAŞ yöneticilerini basiretsizlikle suçladı.

Sebep olanlar hakkında yasal incelemenin yapılarak sonucu hakkında Samsun halkının bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "SAMULAŞ, yaşanan hırsızlık olayından sonra polisin ihbarı ile 7 yıl önce tamamlanan inşaattan geriye kalan nitelikli ürün sınıfındaki ithal raylardan haberdar oluyorsa, geriye söylenecek tek bir söz kalıyor; Bunun adı basiretsizliktir, liyakatsizliktir. Devletin malını peşkeş çekmektir. Bu milletin öz be öz hakkını ve malını koruyamamaktır" dedi.

"İş bilmez, liyakatsiz kadrolar"

İnşaattan geriye kalan raylardan 7 yıl sonra haberi olan SAMULAŞ'ın sebep olduğu bu olaydan ötürü gerekli olan hukuki ve yasal inceleme ve soruşturmanın derhal yapılması gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Millet için yapılan her türlü yatırım bizim için çok değerlidir. Ancak yapılan her yatırımın büyük maliyetleri söz konusudur. Bu noktada her bir adımı ve maliyeti bizim için son derece önem taşıyan yatırımların bugünü ve geleceği düşünülerek takip edilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu da devletin malını canı gibi aziz gören kadrolar la mümkündür. SAMULAŞ'ın o denemdeki basiretsiz ve ne yaptığını bilmeyen yöneticilerinin göstermiş olduğu çalınan raylar olayında olduğu gibi, liyakatsiz kadrolar ülkemize uzun yıllar zaman kaybettirmiştir. İş bilmez, basiretsiz ve liyakatsiz yöneticilerin elinde devlet malı heba oluyor" şeklinde konuştu. 

SAMSUNSONHABER -ÖZEL HABER