Samsun'da tramvay rayları çalındı! SAMULAŞ soruşturma başlattı

Samsun'da tramvay rayları çalındı! SAMULAŞ soruşturma başlattı

SAMULAŞ yetkilileri çalınan tramvay raylarından polisin ihbarı ile haberdar oldu.

 Samsun'da tramvay rayları çalınırken polis olayı fark etti. Hırsızlar araçlarını olay yerinde bırakıp kaçarken SAMULAŞ yetkilileri raylardan ve hırsızlıktan polisin telefonu ile haberdar oldu.

2015 ocak ayında başlayan ve doğuda Ondokuz Mayıs Stadyumu'na kadar uzanan Samsun Hafif Raylı Sistem ikinci etabını METRORAY İnşaat Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret A.Ş. 10 Ekim 2016 tarihinde tamamladı.

Ancak proje tamamlandıktan sonra elde kalan raylar Asarağaç tramvay durağının 100 Metre ötesinde depolandı. Geçtiğimiz Nisan ayının 18'inde gece bölgede devriye gezen polislerin dikkati sayesinde bu ray demirlerinin çalınmak istendiği anlaşıldı. Hırsızlar polisi görünce olay yerinde kamyonetlerini terk ederek kaçtılar.

2022 yılında göreve gelen SAMULAŞ Genel Müdürü Gökhan Beler, polislerden aldığı telefon ile buradaki raylardan ilk defa haberdar oldu. SAMULAŞ envanterine hiç bir zaman kayıt edilmediği ortaya çıkan raylar için derhal polise şikayetçi olan Beler, kurum içinde de soruşturma başlattı. 2015 yılındaki inşaatın ardından bırakılan raylardan haberdar olan personeller tespit edildi. Bu personeller ise dönemin yetkililerini haberdar ettiklerini söyleyerek kendilerini savundular.

Samsun'da tramvay rayları çalındı! SAMULAŞ soruşturma başlattı

KAYBEDİLEN MİLLİ SERVETİN BOYUTU BELLİ DEĞİL

Olay ortaya çıktıktan sonra kalan ray demirleri SAMULAŞ'ın Tekkeköy'deki deposuna kaldırıldı. Ancak, daha önceden bu ray demirleri SAMULAŞ envanterine girmediği için zararın boyutu bilinemiyor. Dolayısı ile bir tanesi bile binlerce euro değerindeki ray demirlerinin adeti, mali değeri gibi soruların cevabı yok. Alınırken nitelikli ürün sınıfına giren ve ithal edilen bu raylar hırsızlar tarafından hurda demir olarak satılıyor.

 METRORAY İnşaat Elektromekanik Sanayi Ve Ticaret A.Ş. firması da geçen süre içinde iflas ettiğinden bu rayların da kime ait olduğu da tam bir muamma.

SAMSUNSONHABER - ÖZEL HABER