Samsunlular dikkat! ' Şu anda altın alanlar iki türlü kazanacak'

Samsunlular dikkat! ' Şu anda altın alanlar iki türlü kazanacak'

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman'' Şu anda altın alanlar yaz aylarının ortalarına vardığımızda iki türlü kazanacak'' dedi.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman altın fiyatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

SEÇİM SONRASI ALTIN FİYATLARI ETKİLENİR Mİ?

Salih Özman açıklamasında; '' İktidar değişikliği altın fiyatlarını etkileyecek kapasitede değil. Dünyada altın fiyatlarını beliryelen borsadır. Altınla ilgili beklenti bu aralar dalgalı seyrediyor. Seçim sürecinde altın fiyatları etkilenmez ancak yaz aylarının başında altın fiyatlarının zaten yükselmesi bekleniyor. Seçim sonrasında altın fiyatlarının TL bazında dolar kuruna ciddi anlamda baskılanması söz konusu olur. İktidar değişsin veya değişmesin merkez bankasının döviz baskısı sona ermek zorunda kalacak'' şeklinde konuştu.

'ALTIN ALANLAR İKİ TÜRLÜ KAZANACAK'

Salih Özman, ''Döviz kurlarında yukarı yönlü bir hareket bekleniyor zaten. Altında da bir artış olacak. Çünkü dünya piyasalarında yukarı yönlü bir hareket bekleniyor. Şu anda altın alanlar yaz aylarının ortalarına vardığımızda iki türlü kazanacak. Dolar ve TL bazında yüzde 10 hareketlenme bekleniyor. Buna ilave olarak da altında yüzde 10 artış olacak gibi görünüyor'' dedi.

SAMSUNSONHABER- KÜBRA ÖKSÜZ