'Doktor dövüyoruz, o rahatlık' diyen kadın hakkında suç duyurusu

'Doktor dövüyoruz, o rahatlık' diyen kadın hakkında suç duyurusu

Samsun Tabipler Odası, Samsun'da bir sokak röportajında, 'Doktor dövüyoruz, o rahatlık' diyen kadın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Samsun Tabip Odası, Samsun'daki sokak röportajında "Sonuna kadar reis. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlık. Bunun ötesi yok" diyen kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Samsun Tabip Odası'nın Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı suç duyurusunda, sokak röportajının çözümünün tam metnine de yer verilerek, "gerekli soruşturmanın yapılması" istendi.

'Doktor dövüyoruz, o rahatlık' diyen kadın hakkında suç duyurusu

Yaptığımız işin tanımı kutsala eşdeğer!

Kadın bir seçmenin partisini överken kullandığı cümlelerin içinde geçen ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirten Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, bütün hekimlerimiz kutsal bir görev yapıyor. Sağlık hizmeti vermeye çalışan bütün sağlık çalışanları insana hizmet için var gücüyle olağanüstü gayret gösteriyor. Dolayısıyla bu sözleri kabul etmek mümkün değil. Çok üzücü bir sonuç. Az da olsa bu tür düşüncelere sahip olan insanların psikolojik ve duygusal olarak desteğe ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Samsun'da yapıldığı anlaşılan sokak röportajında, sağlık çalışanlarına karşı şiddet, seçim öncesinde bir kez daha gündeme geldi. Kendisine mikrofon uzatılan kadının tepki çeken sözlerini içeren röportaj sosyal medyada gündem oluşturdu:

AK Partili Seçmen: Önceden Doktorlar Bizi Azarlardı Şimdi Beğenmeyip Dövüyoruz.

"Sonuna kadar Reis. Neler yaptı, neler etti. Bir 25 sene önceyi hatırlamazsınız siz. Benim eşim devlet hastanesinde çalışırken sigortada ben çocuğumu gösteriyordum. Birimiz bir kuyrukta? Doktor beni azarladı. Hadi dedi, yürü dedi, git fakültede uğraş dedi. Böyle bir muamele görüyorduk. Şu an biz doktor dövüyoruz. Şu an doktorları beğenmiyoruz, doktor dövüyoruz. O rahatlık. Bunun ötesi mötesi yok."

'Doktor dövüyoruz, o rahatlık' diyen kadın hakkında suç duyurusuDoktor Dövüyoruz Diyen Kadın Samsun'da Çıktı