SAMSUN'DA CHP LİSTELERİNE TEPKİ SÖNDÜ MÜ?

SAMSUN'DA CHP LİSTELERİNE TEPKİ SÖNDÜ MÜ?

Fikri Ellibeşoğlu'nun kaleminden...SAMSUN'DA CHP LİSTELERİNE TEPKİ SÖNDÜ MÜ?

Bizim bir Kemal Abi var. Eski kulağı kesik CHP'lilerden...

O kadar ki Tayyipçi arkadaşlara ona "Bay Kemal" diye isim takmışlardı.

Önceleri kızıyordu ama baktı ki gerçek Bay Kemal bile lakabını benimsedi, o da kendisinden bahsederken "Bay Kemal aşağı, Bay Kemal yukarı" demeye başladı.

Geçen tavla arkadaşlarından birisi ona "bay bay Kemal" diyecek oldu, hemen bozuldu. Yaş kemale ermiş tabii... Bay bay denince aklına Derecik mezarlığı geliyor!

***

Yaş kemale ermiş ama Kemal Abi henüz moruklamamış.

Sosyal etkinliklere katılır, düğünlerde halaya katılır, şehir kulübü ile olgunlaşma kavşağı arasını günde kırk kere dolanır.

Haliyle her konuda bir fikri vardır!

***

Listeler açıklanmadan önce Kemal Abi'ye Çiftlikte rastladım. "CHP'nin Samsun listesi nasıl olur?" diye sordum.

"Neslihan ile Zeybek'ten biri liste başı olur, ikiye Hayati Tekin girer. Üç Demokrat partiden Erdem diyorlar. Ama Bayan Deveci üç için bastırıyor, öyle olursa para işini çözerler. Ha bir de Melis var, Yılport onun için bastırıyormuş, kesin dört ya da beş olur." diye bir çırpıda sıraladı.

Dudak büktüm. "Valla olur mu olur" dedim. "Bu liste en az üç yapar daa!"

***

Neden sonra listeler belli oldu. Kemal Abinin söylediklerinden hiçbirisi listede yok, bire bizim Doktor Murat Beyi yazmışlar. İki eski refahçı, üçte gelecek de bir gün gelecek!

CHPlilerin yüzünden düşen bin parça!

Kemal Abi'ye eski Mithatpaşa'nın önünde rastladım, ikinci hat dolmuşunda sıra bekliyordu. "Bu nasıl liste Bay Kemal?" diye sordum.

"Oruçlu oruçlu küfür ettircen bana Fikri!" dedi çemkirerek. Kulağıma eğildi. Şifreyi söyler gibi ekledi: "Milletvekilliğinde Meral, yukarda Maarrem!"

***

Eyvah, eyvah...

Kırk senelik CHPli Kemal Abi bile böyle diyorsa yandı gülüm keten helva!

***

Aradan bir hafta on geçmişti ki bu defa Kemal Abi'ye Atakum sahilde rastladım. Sokak satıcılarısı bir çocuktan iftarlık atom alıyordu. Beni görünce "Gel Ellibeşoğlu, hava güzel, az yürüyelim" dedi.

Belli ki anlatacakları vardı.

Ben sormadan başladı: "Sen akıllı adamsın, küsmenin sırası değil!" dedi sanki geçen gün Meral, Maarem diye akıl veren o değilmiş gibi. "Birleşe birleşe kazanacağız."

"Nasıl olacak bu iş daa?"

Bay Kemal aslına rücu etmişti. "Meral'e versem orda birinci sıra faul, geçen bize büyükşehiri kaybettirdi. TİP'e de oy veresim var ama vekil çıkartamazlar. Maarem de muhalefete muhalefet edip duruyor. En iyisi bildiğinden şaşmayacaksın."