Samsun'da siyasi parti iftarında tatsızlık

Samsun'da siyasi parti iftarında tatsızlık

İddialara göre Samsun'da bir siyasi parti milletvekili adayının bir hemşehri camiası mensuplarına düzenlediği iftarda küfürler havada uçuştu.

14 Mayıs seçimleri öncesinde siyasi partiler seçim çalışmalarına devam ederken bir siyasi partinin düzenlediği iftar yemeğinde davetlilerden bir grup, aynı iftara davetli bir diğer davetli grubu tehdit ve hakaret ederek salondan çıkmaya zorladı.

Kentin önde gelen mekanlarının birinde düzenlenen iftar yemeğinde bir milletvekili adayı, hemşerilerini misafir etmek istedi.

Ancak davet organizasyonunu tek başına üslenmek isteyen bir hemşeri gurubu, camianın diğer bir kısmını dışlamaya kalkınca sorunu farkeden milletvekili adayı duruma el koydu ve iftar yemeğine dışlanmak istenen gurupları da davet etti.

İftar saati geldiğinde kendi listelerinde olmayan kimseleri salonda gören grup duruma tepki gösterip hakaret ve tehditlerle diğer gurubu taciz etmeye başladı.

Gerilim kavgaya dönüşmek üzereyken olayın büyümesini istemeyen ve milletvekili adayı tarafından davet edilen ikinci gurup salonu terk etti.

Gerilimin hemşeri camiası içindeki bir grubun kaybettiği seçimler nedeniyle diğer gruba husumet duymasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

Meydana gelen tatsızlıktan dolayı çok üzülen milletvekili adayı ve il başkanının kendi davet ettiği kişilere sonradan telefon açıp tek tek gönlünü aldığı öğrenilirken olay çıkartan guruba partililerin bir kısmı tepki gösterdi.

Mağdur kimseleri ve hemşeri camiasını rencide etmemek adına ayrıntılarına yer vermediğimiz olayın büyük üzüntüye yol açtığı belirtiliyor.