Salih Özman: Kısa vadede döviz uzun vadede altın

Salih Özman: Kısa vadede döviz uzun vadede altın

Samsun kuyumcular odası başkanı Salih Özman uyardı. ABD'de çekirdek enflasyon baskılarının sürmesi ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay faizleri artırma ihtimalini kuvvetlendirdi. Faizlerin artma beklentisi ise altının ONS fiyatında bir durgunluk oluşturabilir.

Uyarı Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman'dan.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, Kısa vade ve uzun vadeyi ayrı ayrı yorumlamak lazım. Altında kısa vadede hızlı yükselişten sonra FED'in gelecek ay faizleri artırma ihtimalini kuvvetlenmesi ile birlikte altında durgunluk ve az da olsa gerileme döneminin yaşanmasının beklendiğini kaydetti.

Başkan Salih Özman; "Geçen yıl çok ciddi anlamda baskılanan ons altın yavaş yavaş yerini yükselişlere bıraktı. Gram altın her yıl olduğu gibi yine yatırımcısının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bugüne baktığımızda 1114 seviyelerinden 1315 seviyesine kadar yükseldi. Yine 1300 TL'nin üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor ve bugün yine bir rekor tazeledi" dedi.

Salih Özman: Kısa vadede döviz uzun vadede altın

Özman, kısa vadeli yatırım düşünenlerin ve özellikle seçim sonrası sürece kadar Dolar ve Euro tercihinde bulunabileceğini ancak uzun vadede zaman zaman kısa süreli duraksamalar yaşasa bile en çok kazandıranın altın olacağını da sözlerine ekledi.