Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Etwinning Projelerine İmzasını Attı

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Etwinning Projelerine İmzasını Attı

2022-2023 öğretim yılında birçok ortak ile yeni projeleri hayata geçiren Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulunun çalışmaları Okulun web sitesinde interaktif panolar bölümünde yayınlandı.

Okulun İngilizce Öğretmenlerinden Nilüfer Özçevik tarafından yürütülen üç projeden ilki,  Türkiye, Azerbaycan Litvanya, Hırvatistan,Romanya,Ürdün ve Kuzey Makedonya dan oluşan çok uluslu  "Folk Songs Through theStories Beyond TheBorders" (Sınırların Ötesinde Öykülerden Türkülere) adını taşıyor. Bu proje ile kültürler arası etkileşimin yanı sıra yabancı dil becerileri ile entegre ediliyor.

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Etwinning Projelerine İmzasını Attı

Nilifer Özçelik, "Bu projeyle öyküler ve türküler aracılığı ile dil dersleri, müzik, görsel sanatlar, teknoloji tasarım gibi dersleri ile disiplinler arası iş birliği yapılarak  öğrencilerin  hem ulusal türkülerinin hem de farklı kültürlerdeki türkülerin öykülerini öğrenmesi, ezgilerden yola çıkarak kendi öykülerini yazması, farklı kültürleri tanıması ve Türk kültürünü tanıtması amaçlanıyor." dedi. 

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Etwinning Projelerine İmzasını Attı

Sözlerine "Yazarak, söyleyerek, çizerek, web2 araçlarını kullanarak dil ve sanatın gücünü birleştirip hem kendi kültürlerinin hem de farklı kültür ve yaşayışların keşfine çıkıyor öğrenciler. Ayrıca proje Atatürk Ortaokulu Proje ekibinin  Litvanya ile ortak başvurduğu kültürel miras konulu  "LearnthePastto Reach theFuture"KA210 SCH projesine de entegre edilmiş bir proje. Proje ortaklarından  Litvanya koordinatör, Hırvatistan ise proje ortağı olarak görev alıyor." biçiminde devam eden Özçelik, "Proje işleyişinde öğrenciler planlamadan etkinliklere her çalışmada etkin durumda çalışıyor. Proje ürünlerinde halk hikayeleri üzerine birlikte yazılarak seslendirilen ortak dijital bir kitap ve birlikte seslendirilen halk ezgileri de yer alıyor.Projenin logo ve posterini Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin tasarımları temsil ediyor." ifadelerini kullandı.

Okulun bir diğer önemli projelesi ise günümüzün en önemli konularından birini okul derslerine entegre ediyor; "Environomental Sustainability in theDigital Age"(Dijital Çağda Çevresel Sürdürülebilirlik) adını taşıyan proje Türkiye, İspanya, Azerbaycan, Romanya ortaklığı ile yapılıyor.

Uluslararası Proje, özellikle gelecek nesiller için sürdürülebilir çevre farkındalığının yanı sıra bir bu konuda devamı gelecek bir kültür oluşturmayı da amaçlıyor.Proje etkinlikleri sürdürülebilirlik ilkelerini temel alan, üretirken ve tüketirken tüm canlıların haklarına saygı göstermeye dayanıyor. Herkes için daha iyi bir gezegen oluşturmayı amaçlayan sürdürülebilirliğin ilkeleri web 20 araçları ile desteklenen çok farklı aktivitelerle işleniyor. Projenin tüm proje ortağı ülkelerince katılım sağlanan interaktif bir proje panosu da bulunmakta. Projenin logosunu Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin tasarımı temsil ediyor.

Atatürk Ortaokulunun yine çok farklı sınıflardan ve kademeden öğrencileriyle ortak olduğu bir diğer Uluslararası Projesi ise "The Breaking News" (Son haberler)?

Türkiye, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Azerbaycan, Arnavutluk, Ürdün, Gürcistan ortaklı Uluslararası bu projeyle son haber etkinlikleri günümüzün en önemli konuları olan, Kirlilik, ormansızlaşma, iklim değişikliği, yiyecek israfı ve  sıfır atık gibi konuların yanı sıra bilim, müzik ve sanat içeren konu başlıklarına da sahip.Öğrenciler proje boyunca dil becerilerini ve dijital becerilerini geliştiriyor. Proje sonunda bir de ortak dijital gazete çıkarmayı planlıyorlar.

Samsun İlkadım Atatürk Ortaokulu Etwinning Projelerine İmzasını Attı