Samsun Mübadele Derneği'nden teşekkür mesajı!

Samsun Mübadele Derneği'nden teşekkür mesajı!

Samsun Mübadele Derneği, bir süredir kapalı olan Alaçam Mübadele Müzesi konusunda, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Belediye Meclisi'nde konuyu gündeme getiren CHP'li Hasan İpek için teşekkür mesajı yayınladı.

AÇIK TEŞEKKÜR

Derneğimizin girişimleriyle 2012 yılında hizmete açılan Alaçam Mübadele Müzesi bir süredir tadilat sebebiyle kapalı tutulmaktadır.

Konuyu Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde bir soru önergesiyle gündeme getiren CHP Balkan Masası sorumlusu Hasan İpek, "2023 yılının mübadelenin yüzüncü yıl dönümü olduğuna dikkat çekerek bu önemli yıl dönümünde Türkiye'nin ilk mübadele müzesi olan Alaçam'daki Mübadele Müzesinin neden ziyaretçilere kapatıldığını" sordu.

Soru önergesinde müzenin önemine ve tarihi değerine dikkat çeken Hasan İpek, kamuoyunda "Alaçam Mübadele Müzesinin tamamen kapatılarak içindeki eserlerin depolara kaldırılacağı, müze binasının ise yerel bir derneğe kültür evi olarak bırakılacağı" iddialarının konuşulduğunu ifade ederek bu durumun Türkiye'de yaşayan Balkan göçmenlerini ve müzeye eserleri bağışlayan vatandaşları inciteceği uyarısında bulundu.

Sayın Hasan İpek'in sorusunu yanıtlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Demir ise, müzenin tadilat nedeniyle kapalı tutulduğunu ve kapatılmasının düşünülmediğini söyledi.

Derneğimizin yetkilileri Sayın Başkanımız ile yaptıkları görüşmede Müzenin bir an önce tadilatın tamamlanarak işletmeye alınmasını rica etmiş, sayın Başkanımıza işletme konusunda yaşanan güçlüklerin aşılmasında iş birliğine hazır olduğumuzu arz etmiştir.

Müze konusunda camiamızda oluşan hassasiyeti dile getiren Sayın Hasan İpek'e ve Müzenin işletme ? tadilat giderleri konusunda fedakarlıktan kaçınmayarak mübadil camiasının yanında olacağını hissettiren sayın Başkanımız Mustafa Demir'e teşekkür ediyoruz.

Müzemizin tadilatının en kısa sürede tamamlanarak Mübadelenin 100. Yılında tekrar hizmete açılacağı ümidiyle saygılarımızı sunuyoruz.

Samsun Mübadele Derneği

Yönetim Kurulu

Samsun Mübadele Derneği'nden teşekkür mesajı!