AK Parti 8. Sıra Milletvekili Adayı Kadir Kayan aday listesinden istifa etti.

AK Parti 8. Sıra Milletvekili Adayı Kadir Kayan aday listesinden istifa etti.

Samsun'da AK Parti Milletvekili Adayı listesinden bir isim daha çekildi. 8. Sırada kendisine yer verilen Milletvekili Adayı Kadir Kayan, sıralamanın bölge halkının beklentisini ve teveccühünü karşılamadığı gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kadir Kayan istifasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada; "Milletvekilliği listelerinde bölgemizin hassasiyetlerinin ve beklentisinin dikkate alınmaması nedeniyle Ak Parti 8. Sıra adaylığımdan feragat ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kadir Kayan AKP Havza İlçe Başkanıyken istifa etmiş ve aday adayı olmuştu. Hatırlanacağı gibi seçim süreci çalışmaları kapsamında Kadir Kayan, Samsun'da AK Parti'nin yaptığı temayül yoklamasında da en çok oyu alan aday adayı olarak dikkat çekmişti.

"AK Partimizin neferi olarak hizmetime devam edeceğim"

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Kayan, AK Parti'nin Samsun il yönetim kurulu üyeliği dahil değişik kademelerinde uzun yıllar görev aldığını, 4,5 yıldır da AK Parti Havza İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğünü, 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı sürecinde Samsun iç bölge teşkilatlarının ortak adayı olarak aday adaylığını açıkladığını belirterek, "Samsun'da AK Parti teşkilatlarının içinden çıkmamız nedeniyle büyük bir destek gördük. Ancak açıklanan milletvekilliği listelerinde bölgemizin hassasiyetlerinin ve beklentisinin dikkate alınmaması nedeniyle AK Parti 8. sıra adaylığımdan feragat ediyorum" diye konuştu.

AK Parti 8. Sıra Milletvekili Adayı Kadir Kayan aday listesinden istifa etti.

Burhan Erbin de Adaylıktan Çekilmişti! 

Bilindiği gibi son birkaç gün içinde AK Parti Samsun Milletvekili Adayları listesinde yine değişiklikler yaşanmış ve listenin 6. Sırasında yer alan Vezirköprülü Burhan Ersoy, son dakikada affını isteyerek, adaylıktan çekilmişti. Bu gelişmenin ardından Burhan Ersoy'un yerine ise, Mücahit Yılmaz 6. sırada yer almıştı.