YRP Samsun Adayı Özcan Güleçin, Samsun için büyük projeyi duyurdu

YRP Samsun Adayı Özcan Güleçin, Samsun için büyük projeyi duyurdu

Yeniden Refah Partisi Samsun Milletvekili Adayı Teknik Mühendis Özcan Güleçin, Samsun'da Türkiye'nin Milli Motoru TR-ERB (ERBAKAN) Modelinin üretiminin gerçekleştirileceği büyük bir motor fabrikası kurulacağını açıkladı.

Milli motorun lisans ve test işlemlerinin tamamladığını belirten Özcan Güleçin, gerçekleştirecekleri proje ile motorun Dizen Motor Savunma Endüstri Anonim Şirketi firması altında Samsun'da seri bir şekilde üretileceğini kaydetti.

Projenin Samsun'un kalkınmasında önemli bir payı olacağını belirten Yeniden Refah Partisi Samsun Milletvekili Adayı Teknik Mühendis Özcan Güleçin, "En az 640 adet imalat parçasının üretilmesi ve ağır sanayi açısından Samsunumuzu kalkındıracak olan bu projenin önce Samsun halkımıza, sonra vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederiz. Dünyanın en az 60 ülkesine ihracat yapılmasını planlıyoruz. Özellikle Savunma Sanayiinde kullanılması planlanan Monoblok çift silindir 13.5HP ve 9.9 KW gücündeki Milli Motorumuz gerekli lisans ve test işlemlerini tamamlamış, seri üretim aşamasına getirilmiştir" diye konuştu.  

Peki Kurulacak olan Bu fabrika ve üretilecek olan Motor nerelerde kullanılacak?

Yeniden Refah Partisi Samsun Adayı Güleçin açıklamaları şöyle:

Türk Savunma Sanayinde yer alan özel ve kamu firmaları,

Kara Milli Muharebe Araçlarında Jeneratör Motoru (Leopar 2A4, AKINCI ZMA, PARS, KAPLAN)

Jeneratör Firmaları (3600 devirle sabit çalışan jeneratörler için geçerli )

Tarım Makinaları Üreticileri (Moto-pump, çapa makineleri, kapalı kabinli çapa makinesi, sulama motorları, hasat toplama makineleri, ağaç dikme makineleri, sondaj makineleri, çayır biçme makineleri)

Yangın Söndürme Sistemi Üreticileri (Dizel motorlu yangın söndürme pompasının yönetmeliğe göre zorunluğu vardır)

Traktör Üreticileri (Mini traktörler, tarlada kullanılan çapa makineleri)

İş Makinaları Üreticileri (Perdah makinesi, küçük kepçeler (ekskavatörler), Forkliftler, Asfalt kesme ve dökme makineleri, toprak delme makineleri, ilaçlama makineleri, istifleme makineleri, asfalt dökme kamyonu arkası yardımcı motor)

Marina Sektörü (Kısa gezi veya balıkçı teknelerinde, büyük gemi motorlarında jeneratör olarak kullanılır.)

YRP Samsun Adayı Özcan Güleçin, Samsun için büyük projeyi duyurdu