Gençlerin istihdam kapısı kent mobilyası üretim atölyesi belediyeye kazanç sağlayacak

Gençlerin istihdam kapısı kent mobilyası üretim atölyesi belediyeye kazanç sağlayacak

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, gençlerin istihdam kapısı olan Kent Mobilyaları Üretim Atölyesi'nde üretilen ürünlerin satılarak belediye kazanç sağlayacaklarını kaydetti.


Gençlik faaliyetleri girişimcilik kategorisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüle layık görülen Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde hibe almaya hak kazanan 'Gençlerin Gücü Fatsa'nın Gücü' projesinde eğitimler sürüyor.

Gençlerin istihdamına ve ekonomik kalkınmaya yönelik önemli hamle
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay, Belediye Meclis Üyesi Abdullah Coci ile birlikte belediyenin kendi imalathanesi olan Kent Üretim Mobilyaları Üretim Atölyesi'ne giderek gençlerle görüştü. Gençlerle atölyede yapılan çalışmalarla ilgili sohbet eden Başkan İbrahim Etem Kibar, Gençlerin istihdamı konusunda ekonomik kalkınmaya yönelik önemli bir projenin sonuçlarını görmeye başladıklarını ifade etti.
Gençlerin enerjisiyle Karadeniz'de kent mobilyalarını seri üreten tek belediye olacaklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 'Gençlerin Gücü Fatsa'nın Gücü' projesi ile hem belediyenin hem de çevre il ve ilçe belediyelerinin kent mobilyaları ihtiyacını karşılamak amacıyla kurduğumuz kent mobilyaları üretim atölyemiz önemli bir misyon üstlenmektedir. Kendi imalathanemiz olan atölyemiz istihdam kapısı olacak. Şehrimizde ikamet eden gençlerimizi istihdam edeceğiz' dedi.

Üretime geçerek meyvelerini veren gençlerin gücü projemiz gurur veriyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüle layık görülen Gençlerin Gücü Fatsa'nın Gücü projesinin gurur vesilesi olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 'Hibe çerçevesinde 2 buçuk milyon TL olan 'Gençlerin Gücü, Fatsa'nın Gücü' projesi ile Kent Mobilyaları Üretim Atölyemizdeki üretime gençlerimizin gücünün çok büyük. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde 10 tane genç kardeşimizi bu proje çerçevesinde istihdam ediyoruz. Projemizin deneme üretimlerine başladık. Oturma bankları, piknik masaları, çatılı piknik masaları, kamelya, çiçeklik, ve çocuk parkı üretimi gerçekleştiriyoruz. Çok şükür ortaya ürünler meyvesini göstermeye başladı. Bugün bir atölye çerçevesinde yapılan proje, yarın bir fabrikaya dönüşebilir. Buradan çıkacak olan işlerin kurumsallığı çok önemli. Belki, Fatsa ve çevre ilçelerimizin kent mobilyalarını üretmekle kurmuş olduğumuz hayal, yarın farklı illere satışlar yapabileceğimiz bir fabrikaya dönüşebilir. Proje, tamamen genç kardeşlerimizin emekleriyle oluşacak. Projemizin amacı, şehrimizde kent mobilyalarını gençlerimizle üreterek, bu atölyeyi geliştirerek büyütmek. Gençlerimizin hayali üzerine koyacağı emek, göstereceği gayret ile atölyeyi fabrikaya dönüştürme noktasında sağlayacağımız tüm imkanları seferber etmeye hazırız. Bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' diye konuştu.