Samsunspor, Karabük'ün Rekorunu Kırmak İstiyor

Samsunspor, Karabük'ün Rekorunu Kırmak İstiyor

Birinci Lig'de lider durumda bulunan Samsunspor 20 maçtır yenilmiyor. Karadeniz ekibi hem Süper Lig'e çıkmak hem de bu ligde Karabükspor'a ait olan 24 maçlık yenilmeme rekorunu kırmak istiyor.

Birinci Lig'de 30. hafta geride kalırken Samsunspor en yakın rakibinin 10 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Son 7 maçının tamamının kazanan kırmızı beyazlılar son olarak 30 bin taraftarının önünde, 10 kişi kaldığı maçta Pendikspor'u 4-2 mağlup etti. Samsunspor ayrıca tam 20 maçtır yenilgi yüzü görmüyor ve bir rekorun peşinden koşuyor. Son olarak 15 Ekim 2022 günü İzmir deplasmanında Altınordu'ya kaybeden Samsunspor, o günden bu yana oynadığı 20 maçta 15 galibiyet ve 5 beraberlik yaşadı.

Mazisi 1963 yılına dayansa da, bu formatıyla 2001-02 sezonundan beri oynanan Birinci Lig'de yenilmezlik serisi rekoru şu an amatör ligde bulunan Karabükspor'a ait durumda. Karabükspor 2009-10 sezonunda şampiyon olurken, ligin 9. haftasında Orduspor deplasmanında 3-1 kaybettiği maçın ardından ligin 34. hafta ve son maçı olan Adanaspor deplasmanında 3-1 kaybeden dek tam 24 hafta yenilgi yüzü görmemişti.

Ligde 2'si hükmen galibiyetle sonuçlanacak olan 7 maçı kalan Samsunspor'un bu rekoru kırması yüksek ihtimal olarak görülüyor. Birinci Lig'de tam 7 şampiyonluk yaşayan ve bu konuda da rekortmen olan Samsunspor, 8. şampiyonluğunu yeni bir rekorla taçlandırmak istiyor.

Bu arada Samsunspor'un eski formatta oynanan ve adı İkinci Lig olan ligde yaşadığı, kendine ait bir rekoru da var ve buna göre Karadeniz ekibi 1984-85 sezonunda Tanju Çolak, Fatih Uraz, Emin Kar, Rıfat Benli, Ercüment Coşkundere gibi oyuncularının olduğu kadro ile 24 maç boyunca yenilgi yaşamamıştı. Bu süreçte 17 galibiyet 9 beraberlik yaşanmıştı.