Osman Tercan'ın hamallıkla başlayan mücadelesi siyasetle devam ediyor

Osman Tercan'ın hamallıkla başlayan mücadelesi siyasetle devam ediyor

MHP Samsun'dan aday adayı olan Osman Tercan, işçilik ve hamallıktan başladığı hayatına İşadamı olarak devam ediyor.

Kazanç sağlamak için çocukluk yıllarından itibaren birçok iş yaparak bugünlere gelen Osman Tercan, siyasetin de içerisinde yer almak istiyor.

İnşaat sektöründe hizmet veren Osman Tercan, Milliyetçi Hareket Partisi Samsun'dan aday olması durumunda projeleri olduğunu da belirtti.

'19 YIL BOYUNCA HAMALLIK YAPTIM'

Başarı hikayesine de değinen Osman Tercan açıklamasında; ''1985 yılında Amasya'dan Samsun Saathane Meydanı'na geldim. İşsiz kalmamak için simit sattım, garsonluk, bulaşıkçılık yaptım. 19 yıl boyunca Saathane Meydanı'nda hamallık yaptım. Son 20 yıldır da ticarete atıldık ve işimizi büyüterek bugünlere geldim. Dürüstlük benim için çok önemli hiç bir zaman büyüklenmedim'' dedi.

Osman Tercan'ın hamallıkla başlayan mücadelesi siyasetle devam ediyor

'ÜÇ HİLALDEN ASLA VAZGEÇMEM'

Osman Tercan ; ''Son 5 yıldır siyasetle uğraşıyorum. Biz ülkü ocaklarında büyüdük. Bizim Samsun sevdamız var. Milliyetçi Hareket Partisi Samsun'dan aday adayı oldum. Ben bir Bozkurtum, ülkücülüğümden ödün vermedim. İş hayatında bu durumla ilgili de zarar gördüğüm anlar oldu. MHP'li ve ülkücü olduğum için bizden alış veriş yapmadan gidenler de oldu, ama ne olursa olsun ben bu üç hilalden vazgeçmem'' açıklamasında bulundu.

'SAMSUN İÇİN BÜYÜK PROJELERİM VAR'

Samsun için çok önemli projeleri olduğunu belirten Tercan ; '' MHP Samsun'dan aday olduktan sonra çok büyük projelerimiz var. Sokak çocuklarıyla ilgili projelerim var. Onlara ev ortamında yurtlar açıp , iş ve aş imkanı sunarak sokaktan çocuklarımızı çekmek istiyorum. Yaşlılarımızla ilgili de projelerimiz var. Samsun'un en büyük sıkıntılarından bir tanesi köylümüze sahip çıkılmaması. Köylümüz üretiyor ama gidip çarşıda kendisi satamıyor. Bu durumla ilgili de projelerimiz var. Aracıları ortadan kaldırıp vatandaşların direk köylüden gidip ürünleri almasını hedefliyoruz. Samsun'da işsizlik sorunu çok, özellikle genç kesim yeni mezunlar kendi alanlarında iş bulamıyorlar. Bunları kimse dile getirmiyor. Bu sorunları adaylık sürecim boyunca çözüme kavuşturmak ve vatandaşların mağduriyetini gidermek istiyorum'' dedi.

ÖZEL HABER