Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Asgari ücrete ara zam geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi! Asgari ücrete ara zam geliyor

Ocak ayında 2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gerekirse asgari ücrete ara zam yapmaktan geri durmayız' mesajını vermişti. Bugün yapılan grup toplantısı sonrasında ise Erdoğan tarih vererek açıkladı!

Asgari ücret zammı açıklamaları yakından takip ediliyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından asgari ücrete ara zam beklentisi artış gösterdi. Bu noktada "2023 Asgari ücrete ara zam var mı, yapılacak mı?" sorularına yanıt aranırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak zam için tarih verdi.

Asgari ücret bilmecesinde son sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan söyledi! Grup toplantısı sonrası asgari ücret için tarih verdi.

Asgari ücretle ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor! Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, dün akşam basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede asgari için Temmuz ayını işaret etmişti. Vatandaşların 'Asgari ücrete zam gelecek mi?' araştırması devam ederken Bakan Bilgin'den bugün yeni bir açıklama geldi. Enflasyon vurgusu dikkat çekti. Asgari ücret bilmecesinde son sözü Erdoğan söyledi.

Mevcutta 8.506 TL olan asgari ücrete yeniden zam gelip gelmeyeceği en çok merak edilen konu başlıkları arasında yer alıyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili yeni bir açıklama yaparak enflasyonu işaret etti. Bakan Bilgin'in açıklamasının ardından Erdoğan asgari ücrete ara zam konusunda temmuz ayını işaret ederek son noktayı koydu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELECEK Mİ? ERDOĞAN DUYURDU

Son dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den milyonların beklediği asgari ücret ile ilgili açıklama geldi. Bilgin, "Enflasyonda düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette düzenleme ihtiyacı olmaz fakat Temmuz'da yeniden değerlendireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AK Parti Grup Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuzda asgari ücrete ara zam var" açıklamasında bulundu.