Türkiye'de birçok sorun çözüm bekliyor!

Türkiye'de birçok sorun çözüm bekliyor!

Türkiye'de siyaset kurumunun ülkemizde yaşayan birçok vatandaşın ihtiyaçlarını çözemediğini belirten Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, öğrenci, öğretmen, çiftçi, üretici, dar gelirli, esnaf, yaşlı, emekli ve daha birçok sınıfın yaşam koşullarının acil çözüme ihtiyacı olduğunu açıkladı.

Türkiye'de siyaset kurumunun toplumu kutuplaştırdığını ve bu nedenle vatandaşın beklediği hizmetin de engellerle karşılaştığını belirten Samsun'un Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, "Siyaset ayrıştırma aracı değil, birleştirme aracıdır. Vatandaşa hizmet noktasında bütün siyaset kurumlarının bir araya gelmeleri gerekir. Ancak biz bunu hiçbir noktada başaramadık. Herkese eşit yakınlıkta ve birleştirici misyonum ile Samsun'a hak ettiği hizmeti getireceğim." dedi. 

Türkiye için üretmeli ve yeni istihdam alanları yaratmalıyız!

Kalkınma ve gelişebilmenin en önemli noktasının üretim ve paylaşım olduğunu belirten 28. Dönem Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, "Türkiye'nin ve bütün dünyanın üretime ihtiyacının olduğu çok kritik dönemlerden geçiyoruz. Üretim ve istihdam sürdürülebilir, geliştirilebilir ve paylaşılabilir olmalıdır. Eğer bu stratejiyi hayata geçiremezseniz büyük sorunlarla yüzleşirsiniz. Bugün Türkiye'de büyük üretim ihtiyacı hissediyoruz. Üretim çeşitliliği ve verimi noktasında büyük eksiklikler var. Ülkemizi geliştirmenin ve kalkındırmanın en önemli noktası üretimi ve istihdamı artırmaktır" diye konuştu.

Gerçek ihtiyaçlara odaklanmalıyız!

Yeni üretim sahaları ve istihdam alanlarını oluşturabilmek için siyasetteki çıkar çatışmalarına son vereceğini belirten Samsun Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, "İnsanların gerçek ihtiyaçlarına odaklanmamız gerekiyor. Biz bunu başarmak için yola çıktık. Herkesin eşit fırsatlara sahip olduğu bir toplum oluşturmak için çaba göstereceğim. Seçim kampanyamız boyunca Samsun'un sorunlarını dinleyecek, çözüm odaklı projelerimizi sunacak ve birlikte daha iyi, daha yaşanabilir bir gelecek için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Hedeflere yönelik işbirliği!

Siyasete girme amacının, insanların Samsun halkının ve özellikle de gençlerin ihtiyaçlarının çözümü olduğunu hatırlatan Samsun Bağımsız Milletvekili Aday Dr. Murat Emir, "Hedefinin, Samsun'u özgür, adil ve kalkınmış bir şehir haline getirmek. Bu hedefe ulaşmak için akademik araştırmalar ve bilimsel veriler ışığında sosyal adaleti sağlamak, halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam kalitelerini artırmak öncelikli olacak. Misyonumuz ise halkın ihtiyaçlarını dikkate alarak şehrimizdeki tüm kesimlerin katılımıyla karşılıklı diyalog ve işbirliği içinde çalışmak" ifadelerini kullandı.

Derdi Samsun olanların yarışı olsun!

20 Mart'ta resmi adaylık başvurusu sonrasında sahaya inen Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, "9 günde web sitemiz ile seçim kampanyamızı başlattık. 14 günde, 19 sayfalık özgün seçim beyannamemiz ise diğer adayları ve tüm partileri zorlayacak, bu seçimde Samsun için kalite ve kumaş farkları ortaya çıkacak. Bu seçim partilerin değil, adaylığım ve çalışmalarım ile Samsun özelinde projelerin ve Samsun derdi olanların yarışı olacak" dedi.

Seçim tavsiye vaatlerinden olan asgari ücretin 10.000 TL olması, enflasyon artışının duruluncaya kadar 6 ayda bir değil 3 ayda bir enflasyon oranının yüzde 5 üzerinde artış ve yine işverenler üzerindeki prim ödeme yükünün hafifletilmesi, asgari ücretin altında kalan dul yetim yaşlı emekli kesiminin de asgari ücret düzeyinde maaş almalarını sağlayacağını ifade eden Bağımsız Samsun Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir, kimsesizlere kol kanat vereceğini ifade etti.

2023 seçimlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklanıldığını belirten Murat Emir, "Ben Samsun'a odaklıyım ve Cumhurbaşkanlığında kime oy verirseniz verin; ama Samsun için bana oy verin. Samsun'da yokları var etmeye geliyorum. Hiçbir adayın ve partinin birazdan bahsedeceğim konulardan haberi bile yoktur. Bizim derdimiz Samsun ve onun için konuşulmayanı ve düşünülmeyeni düşünüyoruz. Sorunlar karşısında da mutlaka çözüm önerilerimiz var" şeklinde konuştu.

Samsun Bağımız Milletvekili Adayı Dr. Murat Emir şöyle devam etti:

Samsun'da ülke ve dünya ölçeğinde marka işletme yok denecek kadar az

Yurtdışına un ihraç eden fabrikalarımız var, ama yan sanayisi bisküvi, makarna, yufka gibi fabrikalarımız yok.

Fındık zenginiyiz, ama hammaddesi fındık olan çikolata fabrikalarımız yok ve yine fındık kabuğunu MDF üretiminde kullanacak fabrikalarımız yok.

Yurt dışına en kaliteli sunta ve orman ürünlerini çok ucuza ihraç eden fabrikalarımız var, ancak hammaddesi orman ürünlerine bağlı mobilya fabrikaları ve işletmelerimiz yok.

Ayçiçeğinde zengin üretim ambarıyız, ama yağ fabrikamız yok.

Su fakiri bir ülke olarak hayat pınarı iki kuvvetli kaynağımız Kızılırmak ve Yeşilırmak'ımız var, fakat gereğinden fazla miktarı Karadeniz'e akıyor. Biz bu israf edilen fazlalık kısmı ekolojik dengeyi bozmadan en verimli projeler ile tarıma, üretime ve kuruyan göllerimize kaynak olarak değerlendirmekle, tatlı su balık üretimi vb iç ekonomik yan iş kollarını canlandırmanın çalışmalarını planlıyoruz.

Samsun olarak Karadeniz'in nimetlerinden balık tutup yemekten tüketmekten başka bir bilgimiz yok. Karadeniz'den hayvan (kültür balıkları, kedi, köpek, kuş vb) yemi üretiminde için kullanıma uygun sahalarda çeşitliliğe giden üretim fabrikaları kurmanın planlarını yapıyoruz.

Samsun Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi ile ara elaman yetiştirmede kuvvetli aktif eğitimli zengin insan kaynaklarımızı bilim ve sanatın imkanları ile donanımlı gençlik yetiştirmenin hedefinde planlar geliştiriyoruz.

Bütün bu beyanlarımızın bir fazlasını yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Biz sloganımız olan 7/24+1 yani 7 gün 24 saat ve bir fazlası, günü Samsun ve Türkiye için 25 saat çalışarak geçireceğim, Allah ömür ve güç verdikçe inşallah Halka hizmet Hakka hizmettir düsturu ile.