Samsun'da Tıbbı ve Aromatik Bitki Üretimi ile istihdam alanları oluşturacağız!

Samsun'da Tıbbı ve Aromatik Bitki Üretimi ile istihdam alanları oluşturacağız!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr. Dr. Aysın Akçay, Samsun'un yeni istihdam alanları yaratacak ve ekonomiyi canlandıracak tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile yeni iş sahaları yaratacaklarını söyledi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya ve sahip olduğu farklı iklim ve topoğrafya özellikleri nedeniyle zengin biyolojik çeşitliliğe sahip olduğunu belirten İYİ Parti Samsun Milletvekili Opr. Dr. Aday Adayı Aysın Akçay, tarımsal üretimde Türkiye'de istisna bir yere sahip olan Samsun'da mevcut üretim alanlarında çeşitliği koruyup geliştirmenin yanı sıra, yeni istihdam alanları yaratacak üretim çeşitliliğine ihtiyaç duyulduğunu ve bunun için iklim olarak uygun olan tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile yeni iş sahaları ve istihdam alanları oluşturacaklarını söyledi.

Her zamankinden daha çok üretime ve istihdam alanlarına muhtacız!

Yetiştirilen birçok üründe Samsun'da özellikle Bafra ve Çarşamba Ovalarının Türkiye'de birinci sırada yer aldığını belirten İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr. Dr. Aysın Akçay, dünyanın her zamankinden daha çok üretime ihtiyaç duyduğu bir dönemde, üretim alanlarını koruyup, çeşitliliği daha arttırarak yeni yeni istihdam alanlarını yaratacaklarını belirtti.

Samsun'da Tıbbı ve Aromatik Bitki Üretimi ile istihdam alanları oluşturacağız!

Samsun uygun iklime sahip!

2023 Milletvekilli seçimi sürecinde çalışmalarını sürdüren ve İY Parti Teşkilatları ile buluşmak ve kendilerini dinlemek üzere ilçe ilçe gezen İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr. Dr. Aysın Akçay, Dünyada ve ülkemizde tıbbi bitkilerin, başta ilaç ve gıda sanayi olmak üzere kozmetik, boya, süs ve yem sanayinde artan oranda kullanım alanı bulduğunu hatırlatarak, "Son yıllarda tıbbi ve aromatik bitkisel ürün kullanımının hem dış hem iç pazarda hızla artması sonucunda talep de artmaktadır. Samsun bu alan için uygun bir iklime sahiptir. Bu alanda yeni yeni istihdam alanları yaratıp bölgedeki ekonomiyi canlandıracak hamleler gerçekleştireceğiz" dedi.

Samsun'da Tıbbı ve Aromatik Bitki Üretimi ile istihdam alanları oluşturacağız!

Üretimini ve sanayisini geliştireceğiz!

Samsun'da ülkemiz ekonomisini canlandıracak büyük bir potansiyelin olduğunu ancak, bu potansiyelin bilimsel olarak yönetilemediğine dikkati çeken İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr. Dr. Aysın Akçay, "Bu ürünlerin üretilmesi ve bununla ilişkili sanayi tesislerinin kurulması, üretilen mamullerin yurt içinde pazarlanması ve ihracatı hem ekonomik olarak önemli bir kazanç sağlayacak hem de istihdam açısından Samsun'a büyük bir katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Samsun'da Tıbbı ve Aromatik Bitki Üretimi ile istihdam alanları oluşturacağız!

Türkiye florasında 174 familyaya ait bin 251 cins ve 12 binden fazla tür ve tür altı taksonu (alt tür ve varyete) bulunduğunu hatırlatan İYİ Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Opr. Dr. Aysın Akçay, buna ek olarak ayrıca birçok bitkinin de gen merkezi konumunda olan ülkemizde, floranın zengin bitki türü ve çeşitliliği nedeniyle doğadan toplanan ve kültürü yapılan tıbbi ve aromatik bitkiler açısından Samsun'da ve çevresinde büyük bir ekonominin yaratılabileceğini de sözlerine ekledi.