Melis Kalkavan: 'Samsunspor'u Şampiyon, CHP'yi iktidar yapacağız'

Melis Kalkavan: 'Samsunspor'u Şampiyon, CHP'yi iktidar yapacağız'

Samsun'da CHP'den 28. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığını açıklayan Melis Kalkavan, hedeflerinin Cumhuriyetin 100. Yılı'nda Samsunspor'u şampiyon, Cumhuriyet Halk Partisi'ni de iktidar yapmak olduğunu söyledi.

Samsun'da kadın milletvekili aday adaylarına bir yenisi daha eklendi. Merhum CHP Milletvekili İhsan Kalkavan'ın kızı, Samsunspor yöneticisi ve Diş Hekimi Melis Kalkavan Erdoğan, CHP'den 28. Dönem Samsun Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Yıllarca haksızlığa uğramış, mutlu ve huzur olmak ve geleceğe umutla bakmak isteyen Samsunlular için aday adayı olduğunu açıklayan Melis Kalkavan, "Cumhuriyetin 100. Yılında Samsunsporumuzu şampiyon, Cumhuriyet Halk Partimizi de iktidar yapacağız. Ben bu amaçla, Samsun'da ve bütün ülkemizde kimse yatağa aç girmesin, soğukta donmasın ve selde sürüklenmesin diye aday adayıyım" dedi.

Melis Kalkavan: 'Samsunspor'u Şampiyon, CHP'yi iktidar yapacağız'

İşsizliğin nedeni üretim kabiliyetinin yok edilmesidir!

Türkiye'nin içine düştüğü ekonomik nedenlerden dolayı, gençlerin şehir dışında okuma hayallerinin elinden alındığını ve yaratılan mevcut düzende, insanların hayatta kalma mücadelesi verdiklerine dikkat çeken Melis Kalkavan, "Toplumda ve özelliklede üretim alanında insanlarımız artık kendilerini güvende hissetmiyorlar. Kendini güvende hissetmeyen yatırımcı nasıl üretim yapabilir. Üretimin olmadığı yerde doğal olarak yaşadığımız işsizlik oranları ile karşılaşıyoruz. İşsizliğin nedeni üretim kabiliyetinin yok edilmesidir. Üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen, müstakil bir denizcilik bakanlığı olmayan, kilometrelerce tarım arazisine sahip ülkemizde yurt dışından gelen tahıl ürünlerinin geldiği Türkiye'de sürdürülen bu politikaları reddediyoruz" diye konuştu.

İnsanlarımız umutları elinden alındı!

Samsun'da bozulan ekonomik düzenin ve bundan sosyal, psikolojik ve kültürel olarak etkilenen çok sayıda insanın haklarını korumak için milletvekili aday adayı olduğunu belirten Melis Kalkavan, "İnsanlarımızın umutları elinden alınmış durumda. Bu olumsuz tablo aynı zamanda büyük bir suç oranı yaratmıştır. Göç İdaresi'nin verilerine göre, 19 Mayıs Mahallesi küçük bir Şam olmuş durumdadır. Bütün bunların çözümü için aday adayı oldum. Bu sığınmacı politikacıları doğru değildir. Şehrin kent kültürü bilinçli olarak yok edilmektedir. Tarım alanlarımızın imara açılmasının hesabını sormak için aday adayıyım. Fay hattına yakın olduğumuz halde önlem alması gerekenlere neden önlem almadıklarının hesabını sormak için aday adayı oldum" şeklinde konuştu.  

Kamu ve özel hastanelerde hekimlerin kaldığı zorbalığa dikkati çeken Melis Kalkavan, "Türkiye'de eğitimli insanlara değer verildiğini görmek, hekimlerin huzur içinde hizmet etmelerini sağlamak amacıyla aday adayıyım" ifadelerini kullandı.

Melis Kalkavan: 'Samsunspor'u Şampiyon, CHP'yi iktidar yapacağız'