Mehmet Yılmaz: Samsunspor'un Yenilmezlik Rekoru

Mehmet Yılmaz: Samsunspor'un Yenilmezlik Rekoru

Hüseyin Eroğlu yönetiminde 16 maçtır yenilmeyen Samsunspor'un rekor kırıp kırmadığının cevabını yazar Mehmet Yılmaz verdi.

Bu sezon emin adımlarla Süper Lig'e ilerleyen Samsunspor, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu yönetiminde çıktığı son 16 maçta yenilgi yüzü görmedi. Bu iyi gidişat beraberinde "Samsunspor bir rekor mu kırıyor?" sorusunu da getirdi. Bu soruya cevap verebilecek en doğru kişilerden birisi kulübün eski yöneticilerinden olan ve Samsunspor'la ilgili üç kitabı bulunan Mehmet Yılmaz'dı.

Samsunspor tarihi konusunda bir uzman olan Yılmaz, çektiği bir video ile bu sorunun cevabını verdi.

Mehmet Yılmaz, Samsunspor'un rekorunun 1984-85 sezonuna ait olduğunu ifade ederken, o sezon 24 maç boyunca mağlubiyet yaşanmadığını belirtti. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Hasbi Menteşoğlu'nun başkan, Fethi Demircan'ın teknik direktör olduğu o sezonda Samsunspor, Fatih Uraz, Tanju Çolak, Emin Kar, Ercüment Coşkundere, Rıfat Benlili kadrosuyla şimdinin 1. Lig'inde açık ara şampiyon olmuştu.

Bu seriye en çok yaklaşılan sezonlar ise Zeynel Soyuer'li 1992-93'teki 22 maçlık seri ile Hüseyin Kalpar'lı 2013-14'teki 18 maçlık seri olarak görünüyor.

Samsunspor, art arda galip gelme rekorunu ise 2019-20 sezonunda 2. Lig'deyken Ertuğrul Sağlam yönetiminde 12 maçla kırmıştı. Ancak o sezon Kovid nedeniyle ligler oynanamayınca, rekorun büyümesi de mümkün olmamıştı."

Şu anda 16 maç olan seride, Samsunspor'un geriye ikisi hükmen galibiyet olan 11 maçı kaldı. Eğer bu maçlarda da yenilgi yaşanmazsa Samsunspor, yenilmezlik rekorunu 27 maça çıkarabilir.

Mehmet Yılmaz: Samsunspor'un Yenilmezlik Rekoru