Samsunspor'un Gençlerbirliği ile 42. Lig Maçı

Samsunspor'un Gençlerbirliği ile 42. Lig Maçı

Samsunspor, Gençlerbirliği ile tarihindeki 42. lig maçına çıkacak.

Lider Samsunspor, cumartesi akşamı Ankara'da Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Bu maç iki takım arasında bugüne kadar oynanan 42. lig maçı olarak tarihe geçecek. Geçmişteki 41 maçın 12'sini Samsunspor kazanırken, 15 maçta ise Başkent ekibi galip gelmiş. 14 müsabaka ise berabere bitmiş. Temsilcimizin attığı 55 gole, Gençlerbirliği 61 golle cevap vermiş.

İki takım arasında Samsun'da oynanan maçlarda 10 Samsunspor galibiyetine karşılık, Gençlerbirliği'nin 6 galibiyeti var. 5 maç berabere bitmiş ve gollerde temsilcimizin 40-33'lük bir üstünlüğü görünüyor.

Ankara'daki maçlarda da ev sahibi üstünlüğü göz çarpıyor. Samsunspor'un 2 galibiyetine karşılık Başkent ekibi 9 galibiyet elde etmiş. 9 maç da berabere bitmiş. Attığımız 15 gole karşı kalemizde 28 gol görmüşüz.

Ancak Samsunspor'un rakibine karşı son maçlarda bariz bir üstünlüğü görülüyor. İki takım arasındaki son 9 maçta temsilcimizin hiç mağlubiyeti yokken, son yenilgi 2003-04 sezonunda yaşanmış. Bu 9 maçın 5'ini Samsunspor kazanırken, iki takım arasında ligin ilk devresinde oynanan maçı da Samsunspor 2-0 kazanmıştı.

Maç öncesinde Samsunspor 51 puanla ligde zirvede yer alırken, Gençlerbirliği ise 17 puanla 16. sırada bulunuyor.

Samsunspor'un Gençlerbirliği ile 42. Lig Maçı

SAMSUNSONHABER - ÖZEL HABER