Akademisyen, Mobbing yalanı ile Sendika ve Üniversiteyi karşı karşıya getirdi!

Akademisyen, Mobbing yalanı ile Sendika ve Üniversiteyi karşı karşıya getirdi!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Günday, uydurduğu 'Mobbing uyguluyorlar, odamı zorla boşaltıyorlar' yalanı ile Eğitim Sendikası ve Üniversiteyi karşı karşıya getirdi.

Uydurduğu mobbing ve odasının Dekanlık tarafından zorla boşaltıldığı yalanı ile üyesi olduğu Sendika yetkililerini Üniversiteye çağırarak, Dekanlık önünde basın açıklaması yapmalarını sağlayan Öğretim Üyesi, Üniversite ve Sendikayı karşı karşıya getirdi, ancak gerçekler bambaşka çıktı.

Akademisyen, Mobbing yalanı ile Sendika ve Üniversiteyi karşı karşıya getirdi!

Sendika üyelerinin kendisi için açıklama yaptığı sırada kaçtı!

Samsun'da Hürriyetçi Eğitim Sendikası Samsun Şubesi yetkililerini, kendisine mobbing uygulandığı ve odasının zorla boşaltıldığı yalanı ile kandıran Prof. Dr. Rıfat Günday, kendisi için Dekanlık önünde basın açıklaması yapmaya gelen sendika yetkililerinin geldiği sırada ortadan kayboldu.

Akademisyen, Mobbing yalanı ile Sendika ve Üniversiteyi karşı karşıya getirdi!

Sendikayı da şaşırttı!

Kendileri ile konuştuğumuz sendika yetkilileri, basın açıklaması amacıyla üniversiteye gittiklerinde kendilerini oraya çağıran Prof. Dr. Rıfat Günday'ın odasına uğradıklarını ancak bulamadıklarını belirtirken; "Bizim buraya geleceğimizi bildiği halde, burada olamayacağı ile ilgili olarak bize bilgi vermemesi bizi de şaşırttı. Aslında basın açıklaması sırasında yanımızda olmalıydı" açıklamasında bulundular.

Kendi bölüm başkanlığı döneminde birçok öğretim üyesinin odasını değiştirdi!

Hasta olduğunu öne sürerek bu bahaneyle çevresine duygu sömürüsü yaptığı da iddia edilen Prof. Dr. Rıfat Günday'ın aynı bölümde Bölüm Başkanı olarak görev yaptığı süreçte, birçok öğretim üyesinin odasını değiştirdiği belirtilirken, aynı zamanda kendisinin bölüm başkanlığı yaptığı süreçte kendi odasını da Bölüm Başkanlığı makam odasının yanına taşıdığı ortaya çıktı.

Kendisinin zorla odasından çıkarıldığı yalanını uydurarak Üniversite ve Sendikayı karşı karşıya getirmeye çalışan Prof. Dr. Rıfat Günday'ın şu anda kullandığı odayı, bölümdeki bir öğretim üyesini, dekanlığa sormadan, dekanlığın bilgisi dışında görev süresinin bitimine çok kısa bir süre kala buradan çıkararak yerleştiği belirtiliyor.

İdarenin isteğini yerine getirmekten aciz kaldı!

Üniversite idaresinin, kendisinden bölüm başkanlığı makamının hemen yanındaki odanın "lisansüstü dersler için derslik ve toplantı salonuna ihtiyaç duyulduğu" gerekçesiyle boşaltılasını rica ettiği Prof. Dr. Rıfat Günday, bölüm başkanlığı yaptığı dönemde taşındığı bu odayı terk etmemek için, üniversitede huzursuzluk yarattığı belirtiliyor. Prof. Dr. Rıfat Günday'ın, idare tarafından boşaltılmak istenen odaya, kendi bölüm başkanlığı döneminde, kadın bir öğretim üyesini buradan çıkararak yerleştiği ifade ediliyor.

Yeni bölüm başkanına da iftira atıyor!

Üniversitede huzursuzluk yarattığı belirtilen Rıfat Günday'ın, odasının değiştirilmek istenmesinin nedenini; yeni bölüm başkanı Prof. Dr. Halil Aytekin'in kızının 12 Temmuz 2018 tarihinde girdiği İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans Sınavı'nda başarılı olamamasına bağladığı ve bu neden üzerinden de Yabancı Diller Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Aytekin'e iftira atmaya çalıştığı da ifade ediliyor. 

Akademisyen, Mobbing yalanı ile Sendika ve Üniversiteyi karşı karşıya getirdi!