İYİ Parti Samsun İl Başkanı Aksoy: 'Kazanacak aday vurgusu gayet samimidir'

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Aksoy: 'Kazanacak aday vurgusu gayet samimidir'

Meral Akşener'in 'kazanacak aday istiyoruz' çıkışı, yerel idare yönetimlerinde de destek buluyor. İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Akşener'in hamlesinin tek nedeninin 'kazanacak aday' vurgusu ile ilgili olduğunu söyledi.

Yaşanan sarsıcı gelişmenin ardından bütün il başkanları gibi Ankara'ya çağrılan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Genel Başkan Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu 'nun adaylığı ve 6'lı masaya yönelik açıklamaları sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çok önemli bir dönemden geçtiğini ve bunun için şahsi hesapların hiçbir öneminin olmadığını belirtti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, GİK toplantısı sonrası Kılıçdaroğlu'nun adaylığına "Dayatma adaya boyun eğmeyeceğiz" sözleri ile karşı çıkarak, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na seslenerek Cumhurbaşkanlığı için aday olmaları çağrısı ile büyük yankı uyandırmıştı.  

Siyaset arenasındaki şaşırtıcı ve beklenmedik gelişmelerin ardından, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy yaptığı değerlendirmede, "Kazanacak aday vurgusu gayet samimi bir ifadedir. Genel Başkanımız bunu her fırsatta dile getirmiştir. Bu konuda 6'lı masaya önerilerimizi sunduk. Altılı masa konuyu görüşüp gereğini yapacaktır" ifadelerine yer verdi.