CHP Samsun İl Başkanı Türkel'den Akşener'e vefa göndermesi

CHP Samsun İl Başkanı Türkel'den Akşener'e vefa göndermesi

2023 seçimlerine hazırlatan Türkiye, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in beklenmedik çıkışı ile büyük bir şaşkınlık yaşıyorken CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel'den İYİ Parti Lideri Akşener'e 'Vefa' göndermesi geldi.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, "Dayatma adayı boyun eğmeyeceğiz" diyerek Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını veto eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e dikkat çekici bir göndermede bulundu.

Altılı masanın son toplantısında ortak adayda uzlaşılamayınca Akşener'in masadan kalkması ile birlikte İYİ Parti'ye çevrilmişti. Parti kurmaylarının yanı sıra Ankara'da bulunan milletvekilleriyle olağanüstü toplantıda bir araya getiren Akşener, genel idare kurulu (GİK) toplantısından sonra, ise yaptığı açıklamada bütün Türkiye'yi şaşırtmıştı. Akşener, yaptığı açıklamada "dayatma adayı kabul etmiyoruz" demişti.

CHP Samsun İl Başkanı Türkel'den Akşener'e vefa göndermesi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ise sosyal medyasında yaptığı kısa açıklamada, Meral Akşener'in aday olmalarını istediği İmamoğlu ve Yavaş'ın bu çağrıya verdikleri yanıtları yayınlayarak, "100 yıllık kurucu parti olarak ülkemizin en derin siyasi  tecrübesi ile söylüyoruz ki vefa sadece İstanbul'da bir semt adı değildir" dedi.