Sağlıkta şiddete çifte yaklaşım!

Sağlıkta şiddete çifte yaklaşım!

Samsun'da sağlık camiasının, bir hekimin hasta yakınına karşı gerçekleştirdiği iddia edilen saldırı olayı karşısında sesiz kalması şaşkınlık yarattı. Sağlık camiasının bu konudaki tavrı ise, şiddete karşı çifte standardın uygulandığı anlayışını gündeme getirdi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hekimin hasta yakınına karşı gerçekleştirdiği iddia edilen saldırı ile ilgili sağlık camiası sessiz kaldı. Bir süredir sağlıkta şiddet olayları ile mücadele eden sağlık camiası, bu kez bir hekimin hasta yakınına saldırdığı iddiasına sessiz kaldı.

Sağlıkta şiddete çifte yaklaşım!

Sessizliğe anlam verilemedi!

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli bir hekimin, muayene sırasını beklediği anda bir hasta yakını ile girdiği sözlü tartışmanın sonucunda hasta yakınına karşı gerçekleştirdiği iddia edilen saldırı olayı ile ilgili Samsun sağlık camiasının sesliğine anlam verilemezken, özellikle hekimlere yapılan şiddete karşı mangalda kül bırakmayan sendikalar ve tabip odası gibi kurumlardan oluşan sağlık camiası, şiddet hekimden geldiğinde sus pus oluyor.

Her yerde ve her ortamda şiddete karşıyız!

Sağlıkta şiddete her birimiz karşıyız ancak, şiddetin hekimlere karşı gerçekleştirildiğinde olağanüstü protesto imkânlarını kullanan ve hatta iş bırakmaya kadar giden sağlık camiası, aynı şiddetin hekimlerden kaynaklandığında ise şiddete karşı ses çıkarmıyor olması tepki çekmiş ve toplumsal konulara karşı duyarlıkta çifte standartçı yaklaşımı gündeme getirmiştir.