Toktaş, Okçuluk Federasyonu'nu eleştirdi!

Toktaş, Okçuluk Federasyonu'nu eleştirdi!

Samsundaki otelciler Okçuluk Federasyonunun Samsun organizasyonlarının iptalinden dolayı endişeli.

Samsun'da her sene 4-5 büyük ulusal ve uluslararası turnuvalar ve birçok küçük organizasyonlar yapan Okçuluk Federasyonu'nun, spor müsabakalarının 2023 yılı için Samsun Bölümünün Antalya'ya kaydırılmasının Samsun için büyük bir maddi kayba yol açacağı belirtiliyor.

Samsun için büyük bir kayıptır

Türkiye Otelciler Federasyonu Karadeniz Turistik işletmeciler Derneği KATİD başkanı Murat Toktaş, "Olimpiyat oyunlarını gerçekleştirmiş bir şehir olarak elimizde var olan üst düzey tesislerimizi olması gereken şekilde dolduramıyoruz. Bir de bunun üzerine Okçuluk Federasyonu'nun Samsun'dan çekilmesi bizleri çok üzmüştür. Samsun okçuluk alanında isim yapmaya başlayan birçok sporcu yetiştiren bir şehir konumundayken, bu durumun yaşanması son derece üzücü ve şehrimiz içinde büyük bir kayıp olmuştur" dedi.

Gereken çalışmaları yapacağız

Her yıl ulusal ve uluslararası müsabakalarda sürekli Samsun'u tercih eden tek federasyonun Okçuluk Federasyonu olduğunu söyleyen KATİD başkanı Murat Toktaş "Uzun süre çok emek vererek iletişimde kalarak federasyonu Samsuna çekebilmiştik. Neden böyle karar alındı bilmiyoruz. Ama otelciler olarak bu konuyu çözmek için gereken girişimleri yapacağız. Tekrardan mili takım kamplarına ve organizasyonlara ev sahipliği yapacağımıza inanıyoruz. Federasyon başkanımızla ve ilgili kurumlarla görüşüp sorun varsa sorunu çözmek istiyoruz" diye konuştu.