Haftalardır düşüşte olan altın fiyatları sıçrama yapacak mı? Samsun'dan açıklama

Haftalardır düşüşte olan altın fiyatları sıçrama yapacak mı? Samsun'dan açıklama

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman FED'in faiz artırımı sonrası altının hangi yönde ilerleyeceğine dair açıklamalarda bulundu.

Altının ons fiyatı üst üste 5 haftadır düşüşte. Halbuki 2023'e hızlı başlayan altının rekorlar kırması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Üst üste 5 haftadır gerileyen ons altın fiyatı, gelişmeyle yılbaşından bugüne kadarki en düşük seviyesine geldi.

Altın fiyatları için yurt dışında özellikle FED'den gelecek açıklamalar takip edilecekken, yurt içinde ise enflasyon verisi etkili olacak.

Samsun Kuyumcular Odası BaşkanıSalih Özman'' Altın fiyatlarında çok fazla düşüş beklemiyoruz'' açıklamasında bulundu.

Haftalardır düşüşte olan altın fiyatları sıçrama yapacak mı? Samsun'dan açıklama

ALTIN FİYATLARI BİR ANDA YÜKSELİR Mİ?

Salih Özman açıklamasında; '' Şu anda altın fiyatlarında seyir aşağı yönde ilerliyor. FED'in kararı sonrası da altın fiyatları etkilendi ve biraz daha ivme kaybetti. Ancak altın fiyatlarının çok aşağı yönlü düşeceği kanaatinde değiliz. Fiyatlarla ilgili bizim izlememiz gereken Türkiye'deki döviz kurlarının gidişatı. Büyük bir deprem felaketi yaşadık, bu durumda seçim ertelenecek mi kaygıları da oluştu. Bunlar ekonomiyi de etkileyen durumlar diyebiliriz. Seçim kaygıları kurların yukarı doğru sıçrama ihtimalini artırabilir. Altın fiyatlarında uluslararası piyasada çok düşüş beklemiyoruz. Ekonominin sıkışık durumunda bu seviyelerde tutulabiliyorsa eğer, altın fiyatları da sabit kalır. Bahar dönemiyle, seçim süreci döneminde de yukarı yönlü yükselişi devam eder diye düşünüyoruz'' dedi.

SAMSUN SON HABER